Vizes vb hírek

Kozma nagyot úszott, hetedik a váltó

A hetedik helyen végzett a férfi 4×100-as vegyesváltó a vizes vb zárónapján a Duna Arénában, a győzelmet az Egyesült Államok roppant erős csapata (Matt Grevers, Kevin Cordes, Caeleb Remel Dressel, Nathan Adrian) szerezte meg.

Bohus Richárd kezdett háton, nem is rosszul, az üldözőboly élén haladt, majd Gyurta Dániel, aki ezúttal tökéletesen váltott, de aztán csak a nyolcadik helyet adta át Milák Kristófnak, aki egy helyet javított, Kozma Dominik pedig megőrizte ezt, nagyon erős száz métert úszott, csak Vlagyimir Morozov úszott jobbat nála.

Vizes vb, férfi 4×100-as vegyesváltó

1. Egyesült Államok 3:27.91 perc
2. Nagy-Britannia 3:28.95
3. Oroszország 3:29.76

7. Magyarország 3:32.13

Délelőtt a futamában negyedik lett, összesítésben hatodikként jutott a döntőbe a váltó. Bohus Richárd kezdett első magyarként. Ötven méternél csak a hatodik, 100 méternél viszont a harmadik volt már. Gyurta Dániel érkezett másodikként, 150-nél visszaestünk az ötödik helyre. A vébé sztárja, Milák Kristóf harmadikként ugrott vízbe, de az ötödik helynél nem tudott feljebb lépni ő sem. A váltó befejező embere Kozma Dominik, és behozta a magyar csapatot a negyedik helyre – az időeredményünk 3:33.35, és a hatodik helyen ott vagyunk a döntőben!

Olvasói sztorik