Vizes vb hírek

Kozma Dominik szerint délután jön a Milákcsúcs

A magyar férfi 4×100-as vegyesváltó nagyszerűen úszott, országos csúcs közeli idővel ért célba és hatodik helyen jutott be a délutáni döntőbe. Gyurta Dániel is úszott, azt mondta ő most elsősorban a biztonsági váltásra törekedett. Mint ismert, a mix vegyesváltó tagjaként korán ugrott vízbe, emiatt kizárták a magyar csapatot.

Úgy érzem van még bennem, az idők alapján mindenképp, remélem délután ezt ki tudom hozni. Természetesen nagyon örülök, hogy a rosszul sikerült váltásom után betettek a csapatba még, hogy képviselhettem Magyarországot.

Bohus Richárd kezdett háton, ő is az akkori rossz váltásra utalt a nyilatkozatában:

Nekem semmi más nem járt a fejemben, csak, hogy gyorsabban ússzam az utolsó tíz métert és ne az legyen, hogy lassan nyúlok be. De jó volt.

Milák Kristóf a világbajnokság nagy felfedezettje, 100 pillangón háromszor döntötte meg a junior világcsúcsot, illetve a felnőtt országos csúcsot is megjavította, a szombati döntőben pedig ezüstérmes lett – 17 évesen. És akkor szóltak neki, hogy váltóznia kéne.

Ez az első felnőtt válogatott váltóm, nem nagyon maradt időm túl sokat gyakorolni ezt a rajtot

– mondta, amikor a repülőrajtról kérdezték, de Bohus rögtön megdicsérte:

Szerintem 17 évesen nem sokan tudják, hogyan kell váltórajtot ugrani, szóval szerintem nagyon jól sikerült.

Kozma Dominik hozta a szokásos formáját, azt mondta, délután majd „Milákcsúcsot” fog úszni Milák Kristóf.

És majd meglátjuk, hogy jót tesz-e a karrierjének, hogy velünk úszik.

Ami az esélyeket illeti, arról azt mondták, jobbat szeretnének úszni délután, de ehhez egy kiadós levezetés kell előbb, úgyhogy el is rohantak.

Olvasói sztorik