Vizes vb hírek

Óriási amerikai világcsúcs, a magyar váltó hatodik

A magyar 4×100 méteres mix gyorsváltó száma zárta a nap úszóprogramját a vizes vb-n. A délelőttihez képest egy változás történt, Kozma Dominik, Bohus RichárdJakabos ZsuzsannaVerrasztó Evelyn és  vágott neki a távnak, méghozzá a hatos pályán.

Kozma a második helyen kezdett, a délutáni harmadik számát úszó Dressellel tartotta a lépést. Bohus is tartotta a második helyet, miközben féltávnál két másodpercre nőtt az amerikaiak előnye. Jakabossal a harmadik helyre esett vissza a váltó, majd következett Verrasztó, aki nagyon sűrű mezőnyben versenyzett, az utolsó 50-re hatodikként fordult. Maradt is a hatodik hely egy 3.25.02 perces idővel.

Az Egyesült Államok váltója szédületes világcsúcsot, 3:19.60-at úszott.

Vizes vb, 4×100 méteres mix gyorsváltó

1. Egyesült Államok 3:19.60 perc
2. Hollandia 3:21.81
3. Kanada 3:23.55

6. Magyarország 3:25.02

Délelőtt a csapat Jakabos Zsuzsanna, Kozma Dominik, Verrasztó Evelyn, Németh Nándor összetételben lett 4., és jutott döntőbe.

A hollandok és az amerikaiak között óriási csata volt várható, elvégre a két csapat közt csak négy századmásodperc döntött az előfutamok során.

Japán ugyan “csak” a hatodik helyen jutott döntőbe, de hogy ez mekkora bravúr, jól jelzi, hogy Ázsia-rekordot ért a 3:26.91 perces idő. A magyar váltó ennél több mint egy másodperccel úszott jobbat (3:25.45).

Kozma Dominik világcsúcs-részidőn belül kezdett, végül országos csúcsot úszott.

Nem merek sokat értékelni, mert a nők mellett hozzászokik az ember, hogy nem nagyon mondja ki azt, amire gondol, de annyit elmondhatok, hogy elégedett vagyok a saját úszásommal – fogalmazott Kozma.

Olvasói sztorik