Vizes vb hírek

Bíró Attila: Mintha egy nagy lukú húsdarálón átdaráltak volna

Női vízilabda-válogatottunk magabiztos játékkal győzte le pénteken kora délután Olaszország legjobbjait a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, ezzel az ötödik helyen végeztek a tornán.

Antal Dóra elégedetten, és talán egy kicsit megkönnyebbülten is nyilatkozott a találkozót követően. Elmondta, végig a csapat kezében volt az irányítás, és sikerült végrehajtani azokat a taktikai elemeket, amikre tudatosan készültek a meccs előtt.

Sikerült feltörni az olaszok védekezését, és bár voltak érdekes játékvezetői ítéletek, centerből nem nagyon kaptunk kiállítást, ennek ellenére felül tudtunk rajtuk kerekedni. Pozitív, hogy a Kanada elleni vereség után fel tudtunk állni és bebizonyítottuk magunknak, hogy bármire képesek vagyunk. Nagyon örülök, hogy a szurkolóknak is megmutattuk, milyen csapat is vagyunk

– nyilatkozott a magyar kiválóság.

Fotó: MTI

Czigány Dóra hatalmas mosollyal az arcán érkezett a mikrofonok elé. Ő azt emelte ki, hogy tudták élvezni az összecsapást.

Végre jól kezdtünk, végig domináltunk, jól védekeztünk, belőttük a helyzeteinket. Az előző meccs nehezebb volt, egyből a vereség után újra játszani. Az utolsó meccsünk volt a vb-n, úgyhogy élvezni kellett. A rágódásnak nincs értelme, de nyilván rossz érzés, hogy egy vereséggel ötödik az ember. Most egy kis pihenés, aztán kezdődik a bajnokság

– fogalmazott.

Bíró Attila arról beszélt, picit jobb a szájíze, mint pár nappal ezelőtt, de a Kanada-meccset nehéz elfelejteni.

A két találkozó azért megmutatta, hogy milyen lehetőség és tartás van a lányokban. Ugyanakkor ezt nem könnyű átélni nekik sem, a stábnak sem. Az elmúlt napokban én is úgy éreztem magam, mintha egy nagy lukú húsdarálóban átdaráltak volna. Iszonyú nehéz volt fejben feldolgozni, de a lányok megcsinálták.

A szövetségi kapitány szerint azon kár elmélkedni, hogy mi lett volna, ha.

Egy vereséggel lehet ezüstérmes, lehetsz bronzérmes, de ez van, nem tudsz mit csinálni. Úgy gondolom, hogy Amerikát is meg tudtuk volna szorongatni, de rajtuk kívül még senki nem tart ott, hogy egy világversenyen hat-hét meccsen ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani.

Olvasói sztorik