Vizes vb hírek

Nem helyezik át a vízilabdadöntőt a Duna Arénába

Megírtuk, hogy kérdéses, hol rendezik a szombati férfi vízilabda döntőt, a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában, vagy a Duna Arénában.

A vízilabda-válogatott szíve ebbe beleszakadna
Menni, vagy maradni? Az itt a kérdés. Másképp: érdemes-e egy csapatot elköltöztetni onnan, ahol igazán otthon van? Gyors, érzékletes áttekintés arról, miről is beszélünk.

A pénteki sajtótájékoztatón kiderült:

nem helyezik át a vízilabda-válogatott világbajnoki döntőjét a Duna Arénába, hanem a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában rendezik majd.

A FINA pénteki tájékoztatása szerint a megbeszélések során a hivatalos időmérést végző cég, az Omega képviselője jelezte, az úszóviadal este nyolc órai befejezését követően lehetetlen másfél óra alatt teljes védettséget kialakítani az infrastruktúrának, amit másnap is használnak, továbbá installálni a vízilabdához szükséges berendezéseket.

A Swiss Timing vezetője közölte: számukra hatalmas kockázatot jelentenének a gyors munkálatok, hiszen egy világbajnokságon mindkét sportágnál rendkívül bonyolult rendszereket működtetnek, amelyek beszerelése, tesztelése több órát vesz igénybe.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szombat este a horvátok ellen játszik a döntőben.

Horvátország lesz az ellenfelünk a döntőben
Gigászi küzdelemben búcsúztatta a címvédő szerb csapatot Horvátország.

A vb-elődöntő után megkérdeztük Dr. Kemény Dénest, a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányt, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökét, mit szól az elképzeléshez, hogy áthelyeznék a döntőt. Akkor azt mondta:

Megértjük a FINA szándékát és ha pénteken mégis úgy döntenek, hogy menni kell, elfogadjuk a határozatot. Azonban szíve mélyén a magyar vízilabda válogatott minden egyes tagja maradna a szigeten.

Olvasói sztorik