Vizes vb hírek

Bíró Attila: Együtt voltunk, mint a gemenci szarvasok árvízkor

A magyar női pólóválogatott heroikus küzdelemben, három gólos hátrányból fordította meg a görögök elleni helyosztóját a vizes vb-n. A főszereplőket kérdeztük a látottakról.

A csapatkapitány Keszthelyi Rita a mérkőzés vége után meghatottan állt a mikrofonok elé. Elárulta, ő sosem törődik a publikummal, de ez a nap más volt, mint a többi.

Az volt a kulcs, hogy túl tudtunk saját magunkon lendülni. Én annyit kértem a lányoktól a meccs előtt, hogy tegyünk félre közönséget, minden mást, mert az volt a legfontosabb, hogy mi tükörbe tudjunk nézni. Nem szoktam a közönséggel foglalkozni, számomra ők nem is léteznek, ha a vízben vagyok, de amit ma produkáltak, az fantasztikus élmény volt és nekem is sokat jelentett. Büszke vagyok magunkra, csak azt sajnálom, hogy Kanada ellen nem jött össze

– mondta Keszthelyi.

A második negyedben csereként beálló, és mindössze három gólt kapó Gangl Edina szintén a könnyeivel küszködve nyilatkozott az újságíróknak.

Sajnálom, hogy ez a meccs nem este volt, de nagyon büszke vagyok a csapatomra. A harmadik negyedtől megmutattuk, hogy tudunk játszani. Hála istennek jó formában vagyok, de a csere előtt Orsi sem védett rosszul. Azért történt a váltás, hogy kizökkenjen a csapat abból a pici gödörből, amibe belekerültünk. Sikerült felvennem a ritmust és hatással lenni a társaimra. A görögök az első második védés után egyre kevesebbszer és gyengébben próbálkoztak, elbizonytalanítottuk őket.

Bíró Attila elismerően nyilatkozott a tanítványairól, de mint fogalmazott, tudták, hogy nehéz összecsapás vár rájuk.

Több összetevője van, hogy a harmadik negyedben fel tudtunk állni a padlóról. Másként szólsz a csapathoz, taktikát váltasz, vagy játékosokat cserélsz – Edinának is be kellett jönnie, és ugye ő sokat hozzá tett ehhez. Volt egy-két játékossal biztató jellegű szóváltás, többet tudtam forgatni a csapatot. A teljesítményt kicsit überelni kell, de ugyanúgy egygólos meccs lesz a következő is.

A szövetségi kapitány emlékezetes megjegyzése, mikor tavaly a riói olimpia ausztrálok ellen megnyert negyeddöntője után egy Quimby-dalhoz hasonlította a találkozót. Most is megkérdezték, mire emlékeztette őt az elmúlt bő egy óra.

Azt mondanám, hogy együtt voltunk, mint a gemenci szarvasok árvízkor. A csapat megmutatta, hogy van tartása, és bízunk benne, hogy ez így lesz két nap múlva az olaszok ellen.

kiemelt kép: MTI