Vizes vb hírek

Harakirire számít a pólóválogatott a görögök ellen

Férfi vízilabda-válogatottunk kedd este lehengerlő játékkal kiütéses győzelmet aratott az oroszok elleni negyeddöntőben a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Margitszigeten.

A találkozó másnapján Marcz Tamás a csapat sajtótájékoztatóján kiemelte a szurkolók által jelentett támogatás fontosságát. Mint mondta, ő biztos volt benne, hogy a negyeddöntőig vagy így, vagy úgy el fognak jutni.

Jó orosz csapattal játszottunk, csalóka az eredmény, ami kialakult. A nagy gólkülönbséghez kellett a rákoncentráltsága a fiúknak, és az oroszokat kicsit meggyengíthette a közönség. Ami nagyon fontos, hogy korán el tudtuk dönteni a mérkőzést. Rengeteg jó egyéni teljesítmény volt, taktikailag is sikerült jól felkészülni belőlük. Úgy éreztem, hogy már itt felszabadult játék volt.

Hozzátette, tegnap este lezárták a mérkőzést, és ma reggel már úgy keltek fel, hogy csak az elődöntővel foglalkoznak. Értékelése szerint a görög csapat jó játékot mutat, de legyőzhető együttes.

"Nem tudom, milyen következtetést kell levonni ebből a meccsből"
A csapatkapitány Varga Dénes közvetlenül a mérkőzés után nem tudta megmondani, hogy a magyar válogatott volt ennyire jó, vagy az orosz ennyire gyenge.

Varga Dénes a görögök erősségeire hívta fel a figyelmet.

A görögök ellen általános jó játékkép kell. Arra készülünk, hogy mi diktáljuk a tempót, semmiképpen sem lehet belealudni a meccsbe. Nagyon jól játsszák az emberelőnyt, szeretnek tempót váltani, gyorsítani és kisakkozni a helyzeteket

– fogalmazott.

Erdélyi Balázs a közelmúlt egymás elleni összecsapásai alapján durva meccsre számít.

Tudjuk, hogy a görögöknek van egy pár jó játékosuk, akik kicsit több figyelmet igényelnek. Én személy szerint egy nagyon sok kiállításos meccsre számítani, mert mindkét csapatnak jók a centerei, de ebből az elmúlt időszakban mi jöttünk ki jobban.

A negyeddöntőről szólva elmondta, ő azt érezte az oroszokon, hogy sokkolta őket a közönségtől, és ez látszott is az első negyedben.

Török Béla szintén a szurkolókat méltatta, mint fogalmazott, ő ilyen hangulatban még életében nem játszott. Szerinte a görögöknek végtelen önbizalma van, a publikum őket nem nyomja majd le, de ezzel felesleges is foglalkozni.

A játékosok pedig abban mindnyájan egyetértetek, hogy az emberelőnyös helyzetkihasználás lehet a döntő, mert azokból lesz bőven. A görögök szeretnek színészkedni, és olykor agresszívek is, ezt megfelelően kell majd tudniuk kezelni.