Vizes vb hírek

Krimibe illő meccs a Margitszigeten

A szerda délutáni az olasz-ausztrál mérkőzésnek az volt a tétje, hogy melyik csapat játszhat majd az ötödik helyért a vizes vébé női vízilabdatornáján. A csapatok nem vették félvállról a meccset, rendesen egymásnak estek, az első félidőben volt 13 gól. Az olaszok 5-1-re is vezettek, mégis 7-6-nál volt térfélcsere.

Az ausztrálok annyira lendületbe jöttek, hogy a harmadik negyedet 3-1-re megnyerték, azaz az utolsó 8 percet ők várták már előnyből. Na, ha mindez nem lett volna elég, a rendes játékidő végéig megmaradtak az izgalmak, az olaszok ugyan ismét vezettek, de az ausztrálok 4 másodperccel a vége előtt egyenlítettek. Ekkora egyébként már elkezdett szakadni az eső.

Jöttek az ötösök, és az sem volt egy egyszerű menet, megvoltak a fordulatok a szétlövésben is. Az idegek harcát az olaszok bírták jobban, a kilencedik körben Halligan kezéből a végén kicsúszott a labda dobás közben, így az olaszok játszhatnak majd az ötödik helyért. Reméljük a magyarokkal, akik nemsokára a görögök ellen szállnak vízbe.

Eredmény – női vízilabda, 5-8. helyért

Olaszország – Ausztrália 11-11 (5-3, 2-3, 1-3, 3-2) – ötméteresekkel: 7-6

Olvasói sztorik