Vizes vb hírek

Vizes-vb: Brazília szoros meccsen verte Kanadát

A hétvégén eldőlt, az amerikai kontinensről melyik férfi vízilabda-válogatott utazhat Budapestre, a 17. FINA Világbajnokságra.

A hétvégén az amerikai kontinensen is befejeződött a világbajnoki kvalifikáció, így végre a férfi torna összes csapata ismert már a budapesti világbajnokságra.

Az amerikai kontinens két maradék kvótájáért az UANA Cup keretén belül küzdött négy válogatott: Brazília (nyitóképünkön), Kanada, Argentína és a házigazda Trinidad és Tobago. A négy csapat közti hatalmas különbséget az olyan eredmények jelzik, mint az elődöntők, amelyeket már a világbajnoki részvételért játszottak a csapatok:

  • Brazília-Argentína 11-5
  • Kanada-Trinidad és Tobago 21-1

A két győztes  utazhat természetesen Budapestre – számolt be a világbajnokság honlapja. Az UANA Cup aranyérméért folyó döntőjének már csak az volt a tétje, melyik csapat melyik kalapba kerül a február 24-is sorsolás előtt. Nos, Brazília 6-5-re verte Kanadát, így a második csoportból várhatja a vb sorsolását.

A férfimezőny tagjai kontinensek szerint:

Afrika: Dél-Afrika
Amerika: Egyesült Államok, Brazília, Kanada
Ázsia: Japán, Kazahsztán
Európa: Horvátország, Spanyolország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Montenegró, Oroszország, Szerbia
Óceánia: Ausztrália

A férfiak kalapjai:

1. kalap: Szerbia, Horvátország, Olaszország, Montenegró
2. kalap: Egyesült Államok, Magyarország, Brazília, Görögország
3. kalap: Kanada, Spanyolország, Oroszország, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Franciaország

Olvasói sztorik