Vizes vb hírek

Világklasszis úszóink vannak, ezt a budapesti világbajnokságon bizonyíthatják

Dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott kapitánya hét érmet remél a 2017-es vizes világbajnokságon.

A magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya, dr. Sós Csaba a Bp2017 Médiának nyilatkozott arról, mit vár a nyári budapesti világbajnokságtól.

Abban biztos vagyok, hogy eredményes világbajnokság lesz a budapesti, hiszen világklasszis úszóink vannak. Az olimpián most is kiderült, hogy sok van a magyar csapatban, ezt Hosszú Katinka mellett további három magyar úszó meg is mutatta. Ez a vb egy nagy generáció utolsó fellépése lehet, de sokaknak újrakezdés is, hiszen vannak olyan kiváló magyar úszók, akiknek az olimpia nem sikerült olyan jól, de bizonyítanának. S itt vannak a fiatalok, akik bontogatják oroszlánkörmeiket. Szóval biztos vagyok benne, hogy szép sikereket láthatunk majd a Dagály Úszóarénában.

Arra a kérdésre, hogy hány érmet vár, így felelt:

Hét érmet várok, köztük aranyat.

Az új kapitány elmondta, lesznek változások a válogatási elvet illetően:

A válogatás elvei változnak, szakítottunk a korábbi hagyományokkal, és a FINA által megállapított szintidők lesznek a hivatalosak. Azaz nem állítunk erősebb szintet, ahogy azt tettük korábban. Az országos bajnokság után, áprilisban hirdetem majd ki azt a keretet, akiknek tagjai már egészen biztosan ott lehetnek a világbajnokságon, mert teljesítették a szintet. Innen már nem lehet kikerülni, csak bekerülni lehet azokban a számokban, amelyekben csak egy vagy egy úszó sem úszta meg a szintidőt. Egyedül a váltószámok maradnak nyitottak, mert ott több szempontot kell figyelembe venni.

Olvasói sztorik