Vizes vb hírek

Bienerth Gusztáv: Shane Tusup a napokban megkapja felkérését az edzőbizottságba

Bienerth Gusztávot januárban választották meg a Magyar Úszó Szövetség elnökének. Nagy hévvel vetette bele magát a munkába, többek közt leváltotta Hargitay András szövetségi kapitányt. A frissen megválasztott sportvezetőt nemrég felmentették kormánybiztosi pozíciójából, így még több ideje marad a szövetséggel kapcsolatos teendőkre.

A 61 éves szakemberrel az Index készített interjút, melyben Bienerth úgy nyilatkozott:

Legelső célom, hogy elfogadjanak. Három hete vagyok a szövetség elnöke, elég intenzív ez az időszak, egyesek azt mondják, három évnek is megfelelő.

Hosszú Katinka neve a három olimpiai bajnoki cím után csak nagy nehezen vésődött bele a Margitszigeti Sportuszoda aulájának márványtáblájába, ezzel kapcsolatban azt mondta a MÚSZ-elnök:

5 hónap telt el azóta, hogy megnyerte az olimpiát. Miért nem lehetett ezt korábban megtenni? Amikor a Dagály Úszópalotát, engedjék meg, hogy így hívjam, meglátogattam vele és a férjével, akkor már láthattuk a nevét, mint 2016 bajnoka. Abban az uszodában, amit még át sem adtak. A Hajósból azonban hiányzott. Nem elegáns, hogy a Hajósban nem tették meg neki ezt a gesztust. Véső és kalapács kellett csak hozzá, hiszen a márvány már eleve ott volt. Ez csak egy apró figyelmesség, semmi más, legyünk arra büszkék minden fórumon, hogy van egy ilyen csodálatos úszónőnk.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent a “szolgáltató szövetség” kifejezés, így felelt a sportvezető:

Nem csak egy jól hangzó és üres szlogenről beszélek. Egy olyan szövetségre van szükség, amelyik minden nap kiszolgálja a legkisebb úszót ugyanúgy, mint a világbajnok vagy éppen olimpiai bajnokot. A munkatársaim és én az úszókért vagyunk. Nem lehet olyan nap, amikor ez nem így van. A klubokra, az edzőkre figyelünk. Alaptétel, hogy a tagszervezetekkel legyen megfelelő kommunikáció.

Az úszók új szövetségi kapitánya Sós Csaba lett, Bienerth Gusztáv megkérdőjelezhetetlen szakértelme miatt választotta a szakembert, ugyanezen okból kifolyólag Shane Tusupot is szívesen látná az edzőbizottságban.

Tudjuk jól, az úszás egyéni sportág, de egy kapitány azért fontos szempontokat adhat. Létre kell hozni a 7 fős edzőbizottságot, ennek a testületek nagy tekintélye kell legyen. Maximálisan reménykedem abban, hogy ennek Shane Tusup is a tagja lesz, hiszen a tanítványa a legsikeresebb aktív úszónő. Shane elképzeléseiből, látásmódjából a magyar úszás profitálhat. A felkérést megkapja a napokban, bízom Csaba integráló személyiségében. Hogy pontosan kikkel szeretne még együtt dolgozni a kapitány úr, az már az ő hatásköre. Február 22-re szeretném, ha már megalakulna ez a testület, és akkorra lehet főtitkár is.

Olvasói sztorik