Vizes vb hírek

Verrasztó Dávid: Nem egyszer voltam hazaáruló

Verrasztó Dávid nem volt könnyű helyzetben a magyarországi vizes világbajnokságon. Egy számban, 400 vegyesen állt rajthoz, ez pedig pont a vébé utolsó napján van, szóval elég sokáig kellett várni, hogy versenyezhessen. Az előfutamok során harmadik időt úszott, így ott volt a döntőben.

Azt mondta nekünk délelőtt, hogy nem is az a nehéz, hogy eddig kell várni, hanem amikor délután összetörnek az álmok. Nos, Verrasztó álmai biztosan nem törtek most össze, a fináléban nagyon erős teljesítményt mutatott be, a táv elején még megbújt a mezőnyben, hogy aztán az amerikai Chase Kalisz nyomába eredjen. Őt végül nem sikerült megszorongatnia,

azonban így is nagyszerű eredményt ért el, a két évvel ezelőtti, kazanyi vb-hez hasonlóan ezüstérmes lett.

Azt mondta, hogy 300-nál már érezte, az aranyra nem lesz esélye, úgyhogy arra figyelt, hogy az ezüst meglegyen. Nagyon örül a második helynek is. A közmédiának azt mondta, hogy sokan nem álltak mellette az elmúlt időszakban, riporterünk így megkérdezte, kikre gondolt. Erre azt felelte, sokszor volt már hazaáruló az elmúlt tíz évben a riói olimpia után nem szívesen nézte meg, mit írnak róla a neten.

Olvasói sztorik