Vizes vb hírek

Hosszú Katinka a surranópályán nyert ezüstöt

Hosszú Katinka ezüstérmes lett a 200 méteres hátúszás döntőjében.

Hosszú az egyes pályán úszott, elképesztő tapsot kapott a bevonuláskor. A rajtot jól kapta el a bajai versenyző, az első 50-nél senki nem lógott ki a mezőnyből, féltávnál Kathleen Baker és Hosszú csatázott az első helyért, majd 50 méterrel később is ők haladtak az élen. A hajrában Hosszú még rátett egy lapáttal, de a címvédő Emily Seebohm is órásit úszott, és végül hiába úszott 2:05.85-ös magyar csúcsot, az ausztrál 2:05.68-cal nyert.

Vizes vb, női 200 méteres hátúszás:

1. Emily Seebohm 2:05.68 perc
2. Hosszú Katinka 2:05.85
3. Kathleen Baker 2:06.48

Hosszú már a medencében nagy ünneplésbe kezdett és verseny után is elmondta, nagyon örül ennek az ezüstnek és természetesen egyéni legjobbjának. Azt mondta, a végére „meghalt”, mindent beleadott, ma nem volt benne ennél több. És készen áll a vasárnapi 400 vegyesre, úgyhogy rohant is levezetni.

Hosszú a hetedik legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe, a selejtezőjéhez képest lassabb volt, ezért egyáltalán nem volt elégedett. Nagyot küzdött az elődöntőben Burián Katalin is, azonban az ő a tizedik helyet szerezte meg, így kiesett.

A háromszoros olimpiai a kulisszák mögé bepillantást engedő Inside the Forge című facebookos sorozatában elmondta: a 200 hát középdöntője után azt érezte, lehet nem lesz meg a döntő. Végül ugyebár meglett, de nem szereti az ilyen rizikós helyzeteket.

A második középdöntős futamot a sajtóval néztem már, és kérdezték, hogy hogyan értékelem a versenyszámot, én meg mondtam, hogy várjuk még pár percet, mert biztosan mást mondok ha bekerültem, és ha nem.

Előtte, még a Duna Arénából a hotelbe menet Hosszú Katinkáék megláttak egy tankot, Shane Tusup, Hosszú edző-férje pedig megjegyezte, az úszónőnek be kellene szállnia egybe. “Talán majd egyszer” – replikázott Hosszú Katinka.

Olvasói sztorik