Vizes vb hírek

Hosszú Katinka döntőbe jutott 200 háton

Hosszú Katinka bejutott a 200 hát döntőjébe a vizes világbajnokságon. Az Iron Lady – aki Rióban ezüstérmes volt 200 háton – már a középdöntőben is remekül úszott, 2:07.30-as idővel a második leggyorsabb volt a mezőnyben, így talán mondhatjuk, hogy várható volt a döntőbe jutása. Ami Buriánt illeti, az ő 2:09.86-os ideje a 11. helyre volt elég, tehát neki javítania kellett, ha döntőbe akart jutni. Ez sikerült, de a fináléba mégis kevésnek bizonyult.

A középdöntőben Hosszú az első százon végig második helyen úszott, a futam felénél pedig negyedik helyre csúszott, végül 2:07.51-es idővel negyedik is maradt – ez rosszabb, mint a középdöntőt érő teljesítménye. Versenye után tömören és elégedetlenül nyilatkozott, szerinte gyorsabb is lehetett volna, a döntőre javítani akar.

Burián Katalin egyéni csúcsot úszott, a saját futamában ötödik helyet ért a 2:08.65 -ös ideje, ám ez összetettben a tizedik idő lett, vagyis ő nem lesz ott a döntőben.

Jónak éreztem, de nagyon rossz hullámot kaptam. Tudom, hogy ebben több van, ezt sajnálom, meg azt is, hogy végig nagyon izgultam. Ez az idő olimpián és Kazanyban is döntős lett volna, sokat erősödött a mezőny

– értékelt Burián a futamot követően.

Olvasói sztorik