Vizes vb hírek

Bernek Péter új országos csúcsot úszva lett hatodik 200 háton

Bernek Péter nemcsak egyéni csúccsal, hanem egyben országos rekorddal jutott döntőbe 1:55.79-es eredménnyel. Az elődöntő másik magyarja, Telegdy Ádám pont lecsúszott a döntőről, így neki nem szoríthattunk a szám döntőjében.

Bernek az első selejtezőben és a középdöntőben is hasonló taktikával úszott, nagyon bekezdett és apránként lassulva, de stabilan tartva a pozícióját kvalifikálta magát a következő körbe.

A fináléban az első 50 méteren jól tartotta magát az élmezőnyhöz képest, 27.35-nél fordult, amely jobb idő, mint az országos csúcsa alkalmával. Jevgenyij Rylov a táv felénél világcsúcson belül fordult, az ő előnye jó egy testhossz volt, amely épphogy, de a verseny végéig kitartott.

Bernek végül hatodik lett, megjavítva saját országos csúcsát.

Kiúsztam magam, elég szoros volt. Mindig elégedetlen vagyok, ez most így sikerült. Jó évet zártam, az edzői és orvosi stábnak köszönettel tartozom. Szerintem ebben ennél még sokkal több van, de elmondhatjuk, hogy visszatértem a 200 hátra. A közönség fantasztikus volt, nagyon sokat jelent nekem, hogy a barátaim és a családom a lelátóról szurkolhattak nekem, csak azt sajnálom, hogy ezt édesapám már nem élhette meg…

– mondta a verseny után Bernek.

Férfi 200 méter, hátúszás

1. Evgenyij Rylov – 1:53.61
2. Ryan Muprhy – 1:54.21
3. Jacob Pebley – 1:55.06
… 6. Bernek Péter – 1:55.58

Olvasói sztorik