Vizes vb hírek

Milák újabb junior világcsúcsot úszott, Cseh is döntőben

Cseh László és Milák Kristóf is fináléba jutott 100 méter pillangón.

A 200 méteren világbajnoki ezüstérmes Cseh László a délelőtti selejtezőben az 51.55-ös időt úszva lett a futam negyedik helyezettje, amellyel összesítettben tizedik idővel jutott középdöntőbe.

Milák a péntek délelőtti selejtezők legnagyobb pozitív meglepetését okozta, ugyanis 51.23-as idővel, junior világcsúccsal az ötödik helyen jutott középdöntőbe.

Elsőként Cseh László futama kezdődött Chad le Clos mellett, akivel a 200 méter döntőjében is egymást mellett versenyeztek. Csehpocsékul rajtolt, nyolcadik helyen fordult a magyar úszó 24.27-tel, azonban olyan hihetetlen hajrát produkált, amilyenre senki sem volt képes a második ötvenen: 26.99-cel övé volt a leggyorsabb második szakasz. 51.16-os végeredménnyel a futam második helyén végzett.

Milák a maga futamában jól kezdett, harmadik helyen fordult féltávnál, amelyet ragyogóan meg is tartott, 50.77-et úszva ismét junior világcsúcsot döntött, országos csúccsal a harmadik legjobb idővel lett finalista!

Szinte bármiben lehet fejlődni. Ma elrontottam a rajtot például, én ilyen vagyok, így fejlődök. Jó ez a harmadik idő, de igazából nem tudom mire lehet elég, nem tudom mit mondani előre

– fogalmazott a szenzációs középdöntője után Milák.

Reggel rájöttem, hogy az első ötven nagyon kapkodós volt, megbeszéltük, hogy ez legyen könnyebb és akkor a második ötven még jobb lehet. Egy érmet jó lenne megcsípni a döntőben, nagyon sűrű lesz a mezőny, mindenképpen 51 alatt kell úszni

– nyilatkozott futamát követően Cseh László.

Olvasói sztorik