Vizes vb hírek

Jakabos Zsuzsanna borzalmasan érezte magát, mégis egyéni csúcsot úszott

Bár csak tíz csapat nevezett a női 4×200-as női gyorsváltó előfutamára, azért a mezőnyön végigfutva nem volt egyszerű bejutni a döntőt jelentő első nyolc hely közé. A Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Gyurinovics Fanni összetételű magyar váltó végül a hetedik helyen ért célba, azaz ott lesz a csütörtök délutáni döntőben.

Jakabos a futam után azt mondta, ő nem csak a döntőnek örül, hanem annak is, hogy egyéni csúcsot úszott. Pedig a reggel után ezt nem gondolta volna.

Láttuk, hogy két csapatot kell megelőzni és szerettünk volna mindenképpen bekerülni. Én nagyon boldog vagyok, mert egyéni csúcsot úsztam, nem is tudom, hogy lehetséges ez. Nyilván ezért edzek minden nap, csak reggel borzasztóan éreztem magam a bemelegítésnél is, de tudtam, hogy tolni kell nagyon, hogy bent legyünk. Azért én is érzem a napokat, a váltókat, volt egyéni számom is, valamiért ma így ébredtem, de mint látható: teljesen mindegy, mit érez az ember.

A 15 éves Késely Ajna, aki a 400 és az 1500 gyors után most a váltóval jutott be a döntőbe, azt mondta: nem maradt benne semmi, mindent kiúszott magából.

Annyira most nem izgultam, tudtam, hogy egy csapatért úsztam. Egy délelőttinek jónak számít. Délután remélem a döntőben majd benne leszek és ott tudok jobbat úszni. Úgy érzem, hogy kiúsztam magam, nem tartalékoltam a délutánra. 1500 után kicsit lassúnak éreztem magam a bemelegítésnél, de az előfutamokra össze tudtam magam szedni.

Azt egyelőre a váltó tagjai sem tudták megmondani, lesz-e csere a délutáni fináléra. Korábban Hosszú Katinka azt nyilatkozta, szívesen úszik a váltókban, ha azok döntőbe jutnak. Hosszúra ugyanakkor este még vár egy 200 pillangó középdöntő is, amelyben egy másik magyar, Szilágyi Liliána is érdekelt.

Olvasói sztorik