Vizes vb hírek

Hosszú Katinka bronzérmet szerzett 200 pillangón

Megszületett a negyedik magyar érem a budapesti vizes világbajnokságon.

Két magyar úszóért is szoríthattunk 200 pillangón, ugyanis Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána is döntőbe jutott szerda este. Az Iron Lady valamivel gyorsabb volt, 2:07.37-tel az ötödik legjobb idővel jutott fináléba, míg Szilágyi mindössze három tizeddel lemaradva a hatodik leggyorsabb volt az elődöntőben.

Szilágyi már a döntőbe jutás után is fülig érő mosollyal nyilatkozott, Hosszú Katinka pedig úgy érezte, ez volt a maximum amit a szerdai versenynapból ki lehetett hozni – 53 perccel korábban ugyanis 200 gyorson volt finalista.

Ezek után Katinka elképesztően bekezdett, második helyen fordult az első szakaszon, de Szilágyi sem maradt le sokkal, ő negyedik volt ötven méter után. A táv felénél már első volt az Iron Lady, Szilágyi viszont visszacsúszott az utolsó helyre.

Belmonte és Hentke őrületes hajrába kezdett az utolsó 70-80 méteren, amivel beérték, sőt le is hagyták Hosszút, a magyar úszónő viszont remekül úszva bejött a harmadik helyre. Szilágyi Liliána szintén mindent beleadott, végül a hetedik helyen végzett, de ő is és Hosszú is javítottak az elődöntős idejükön.

Nehéz szavakat találnom. Nagyon sok mindent tanultam, ezalatt a verseny alatt is, jó úton haladok. Óriási élmény volt ilyen közönség előtt úszni, nem fogok megállni, amíg el nem érem a céljaimat. Köszönöm a biztatást mindenkinek!

– mondta közvetlenül a verseny után Szilágyi.

Női 200 méter, pillangó – döntő

1. Mireia Belmonte 2:05.26
2. Franziska Hentke 2:05.39
3. Hosszú Katinka 2:06.02

Olvasói sztorik