Vizes vb hírek

A magyarok kiütötték az oroszokat, Montenegró meg vért izzadt ellenük

A vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján egy meglepetés is volt a negyeddöntők során: Montenegró tükörsimán kikapott a görögöktől. Így már csak az ötödik hely lehet a legjobb, amit kihozhatnak ebből a vébéből, ehhez azonban előbb azokat az oroszokat kellett legyőzniük, akiket a magyarok rommá vertek.

Ha bárki azt hitte, hogy a montenegróiak majd simán nyerni fognak, azok tévedtek, de gyorsan tegyük hozzá: szerencsére. Ugyanis így egy izgalmas meccset láthattunk a Hajós uszodában, ahol az oroszok vezettek, majd a félidei kétgólos hátrányból is visszajöttek, úgyhogy az utolsó negyed 7-7-ről kezdődött. Nyitott volt a meccs a végéig, de Montenegró végül csak nyerni tudott, 9-8 lett a vége, az ausztrál-olasz csata győztesével játszanak majd az ötödik helyért.

Ma lesznek az elődöntők is, 20.30-tól a magyar válogatott Görögországgal játszik és lesz egy szerb-horvát rangadó is, úgyhogy nem fogunk unatkozni.

Ami a korábbi meccseket illeti: Spanyolország lett a kilencedik, miután legyőzte Japánt, Kazahsztán pedig Brazíliát verte a tizenegyedik helyért.

Eredmények – férfi vízilabda

Montenegró – Oroszország 9-8 (1-1, 4-2, 2-4, 2-1)

a 9. helyért:
Spanyolország – Japán 13-11 (1-2, 6-4, 4-3, 2-2)

a 11. helyért:
Kazahsztán – Brazília 9-5 (4-1, 2-2, 1-0, 2-2)

Olvasói sztorik