Vizes vb hírek

A magyar válogatott ismeri a görögök ellenszerét

Csütörtök este 20:30-kor veszi kezdetét a Magyarország-Görögország elődöntő a budapesti vizes világbajnokságon. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a magyar válogatott tagjai nagy önbizalommal nyilatkoztak az esélyekről.

Varga Dénes csapatkapitány már előre tekintett, hangsúlyozva, hogy a görögök csapatként erősek igazán.

Ők a játékot lassítják, ehhez értenek, tehát nekünk kell a tempót diktálni az elődöntős összecsapáson. Nem alhatunk bele a meccsbe!

– mondta. Hozzáfűzte, sokszor találkoztak már a vízben a görögökkel, idén nyáron is, és mindezek alapján gondolja úgy, hogy “képesek vagyunk megverni őket”.

Derűlátó Erdélyi Balázs is, aki szerint az ellenfélnek akad pár jó játékosa, ők külön figyelmet érdemelnek, de mindenképpen magyar győzelemre számít. Varga Déneshez hasonlóan ő is kiemelte, hogy az elmúlt években sokszor meccseltek velük, s ezekből rendre mi jöttünk ki jobban.

Török Béla arról beszélt, örömmel tölti el, hogy a legjobb négy közé jutottak, s úgy nyilatkozott, hogy számára az “uszodai hangulat kifogástalan, nagyon nagy élmény”. Szerinte is verhető csapat a görög, de arra is felhívta a figyelmet, hogy “szemben az oroszokkal, őket nem fogja lenyomni a szigeti közönség, tele vannak önbizalommal”.

Mezei Tamás leszögezte: ő maga feltétlenül döntőt szeretne játszani a hazai világbajnokságon.

A görögöknek meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobbak, nem számítok tőlük meglepetésre

Olvasói sztorik