Vizes vb hírek

Bujka Barbara: Mindenki beszart, amikor oda kellett volna állni

A magyar nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitány és a csapat négy játékosa a kedd esti, Kanada ellen elveszített negyeddöntő másnapján sajtótájékoztatón értékelte a történteket.

Bíró Attila azzal kezdte, hogy nem volt könnyű éjszakájuk, nem könnyű megemészteni a tegnapi mérkőzést.

Biztos volt, hogy nehéz összecsapás lesz, ugyanakkor az nem volt benne, hogy támadásban ilyen impotensek leszünk. A hat kapott gólt aláírtam volna a meccs előtt. Úgy gondolom, hogy ez a magyar válogatott sokkal jobb annál, mint amit tegnap mutattunk. Ez egy olyan este volt, amikor semmi nem jött össze

– fogalmazott.

A kapitány kiemelte, a lányok minden szempontból jó állapotban voltak, de kicsit bealtathatta őket, hogy egy sokkal jobb csapatot, Hollandiát verték meg a csoportban.

Ilyen a vízilabda. Az is érdekes, hogy a négy csoportgyőztesből három kiesett. Nincs még egy ilyen sportág, ahol ilyen sűrű az élmezőny. Sajnos tegnap ennek mi voltunk a szenvedő alanyai.

Az esély megvan, hogy emelt fővel búcsúzzunk. Bízom a lányokban, akik olyan sportemberek, hogy ezt meg tudják valósítani.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Bujka Barbara szintén nem aludt túl jól, elmondása szerint hajnali fél 5-ig csak forgolódott.

Bennem azt fogalmazódott meg, hogy mindenki beszart, amikor oda kellett volna állni. Túl akartuk játszani a helyzeteket. Ez van, kikaptunk. Nem tehetjük meg, hogy nem küzdünk a továbbiakban. A szurkolók mindent megtettek, hogy továbbjussunk, értük kell tovább harcolnunk.

Illés Anna és Tóth Ildikó azt emelte ki, hogy új célokat kell kitűzni, ugyanis nem mindegy, hogyan fejezik be a világbajnokság, a nyarat. Elmondták, emberfeletti edzésmunkát végeznek el nap mint nap, hogy az adott pillanatban kijöjjön belőlük a legjobb, de ez most nem sikerült.

Ami történt, megtörtént. Változtatni nem fogunk tudni rajta, új célokat kell kitűzni. Elszalasztott lehetőségként éltem meg. Minden adott volt, mégis saját magunknak nehezítettük meg a dolgunkat. A Szigeten játszani eleve felemelő érzés. Oda fogunk állni és kihozzuk magunkból ami még bennünk van

– értékelt Tóth Ildikó.

A csapatkapitány Keszthelyi Rita sokat nem tudott hozzátenni az előtte szólókhoz. Úgy fogalmazott, magukat verték meg, buták voltak és bátortalanok.

Szerinte le kell vonniuk a tanúságot, és a jövőben kitalálni rá valamit, hogyha három nap pihenőjük, frissebben tudjanak vízbe szállni.