Vizes vb hírek

Tóth Ildikó: Amint elveszitek előlem a mikrofonokat, elmegyek sírni

A magyar nőivízilabda-válogatott kisebb-nagyobb meglepetésre 6-4-es vereséget szenvedett Kanada legjobbjaitól a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, így a vigaszágon folytathatja a küzdelmeket.

Keszthelyi Rita, a nemzeti csapat kapitánya könnyeivel küszködött a találkozót követően. A legnagyobb probléma szerinte a gyenge helyzetkihasználás volt.

Abban látom a hibát, hogy többet lőttünk kapura, de nem pontosan. Türelmetlenek voltunk talán, nem tudom. Vissza kell néznem ahhoz a meccset, hogy lássam, miért kaptunk ki. Azt gondolom nonszensz, hogy egy játékos öt gólt lő. Lehet rosszat tett az is, hogy három nap pihenőnk volt

– fogalmazott.

Fotó: Berecz Valter – 24.hu

Tóth Ildikót szintén nagyon megviselte a vereség, amit nem is rejtett véka alá.

Annyi történt, hogy nem tudtuk belőni elől a helyzeteinket, pedig megvoltak. Hat kapott góllal meccset lehet nyerni. Itt az idő, hogy az eredeti célunkat újragondoljuk. Nagyon szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan kijöttek nekünk szurkolni és arra biztatom őket, hogy továbbra is jöjjenek, mert nekünk nagyon sokat jelent. Igyekszünk összeszedni magunkat a következő két napban. Rettenetesen csalódott vagyok, és amint elveszitek előlem a mikrofonokat, mindjárt elmegyek sírni. Köszönöm

– nyilatkozott Tóth.

Illés Anna is azt emelte ki, hogy pontatlanul lőttek az ellenfél kapuja előtt, és a támadásokat sem az eredeti tervek szerint építették fel.

Az ilyen vereség benne van a sportban, ebből tanulnunk kell. Nem gondolom, hogy a lelki gátak miatt kaptunk volna ki, mentálisan és fizikailag is felkészítettek minket a találkozóra. Tudatosan passzoltunk ilyen sokat, nem a jobbnál is jobb helyzetet kerestük, hanem magát a lövési lehetőséget.

Fotó: Berecz Valter – 24.hu

Bíró Attila szövetségi kapitány az előtte szólókhoz hasonlóan azzal magyarázta a vereséget, hogy túl sok volt a pontatlanság.

Gyatra volt a lövőszázalékunk, ami eddig nem volt jellemző ránk, és remélem nem is lesz a közeljövőben. Nem tudom, hogy mennyire izgulták túl a lányok, én nem láttam őket izgatottnak, kellően fel is voltak tüzelve. Nyilván volt egy olyan védekezés, ami ellen néha nem találtuk az ellenszert.

Kérdésre válaszolva elmondta, Bujka Barbara azért játszott kevesebbet, mert gyorsan összeszedett két kiállítást, és egyébként sem tudták őt megjátszani centerben a társak.

A női pólóválogatott a vigaszágon Görögországgal találkozik majd szerdán.

(Kiemelt kép: Csabai Dóra, Antal Dóra és Tóth Ildikó (b-j), MTI)

Olvasói sztorik