Vizes vb hírek

Hosszú és Jakabos is középdöntős 200 vegyesen

Jakabos Zsuzsa úszott először a két magyar úszó közül, az utolsó 50 méterre a negyedik helyen fordult a futamban. Az utolsó métereket nagyon habár meghúzta, 2:12.10-es idővel zárt. Futamában végül maradt a negyedik, összetettben 11., tehát középdöntős.

Hosszú Katinka érkezése után üdvrivalgásban tört ki a közönség, óriási sztár a magyar úszó a Duna Arénában. 2.07.49-es idejével közel három másodpercet vert a mezőny második leggyorsabb úszójára.

A férfiaknál Cseh László sem tétovázott 50 pillangón, 23.41-gyes idejével simán jutott a legjobb 16 közé. Folytatás vasárnap délután, valamivel 17.30 után.

Előzmények

Hosszú Katinka a világ legjobb úszójaként várja a magyarországi vizes világbajnokságot. A háromszoros olimpiai bajnok klasszis kétszeres címvédőként ugrik medencébe a Duna Arénában. Két éve 2:06.12-es idővel, világcsúccsal lett világbajnok, és a 2016-os riói olimpián is felért a csúcsra.

Jakabos Zsuzsanna is jól ússza ezt a távot, célja a döntőbe kerülés lehet. 2017-ben nagyon kiegyensúlyozottan versenyzett Petrov Iván kezei alatt, így joggal várhatunk sokat tőle.

Cseh Lászlót dobogóesélyesnek tartják a legrövidebb pillangó-számon is. Nagyon sokat fog számítani a benyúlás, Cseh abban pedig az egyik legjobb az utóbbi évtizedben. Ha odaér a végén, bármi megtörténhet.

Olvasói sztorik