Vizes vb hírek

Katie Ledecky jobban tart Kapás Boglárkától, mint Hosszú Katinkától

Katie Ledecky, a 200, 400, 800 és 1500 gyors világbajnoki címvédője – egyben a három rövidebb számban olimpiai címvédője is – délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem rivalizál Hosszú Katinkával.

A riói játékok legsikeresebb úszónője megjegyezte, hogy nem tartja riválisának Hosszú Katinkát, mivel nem igazán indulnak azonos számokban. Az amerikai versenyző inkább annak örül, hogy az úszók női mezőnye annyira erős, hogy tele van Hosszúhoz hasonló nagy egyéniségekkel, így minden verseny izgalmas, ami jót tesz a sportágnak.

Kapás Boglárka azonban közvetlen riválisa lehet, hiszen a 400, 800 és 1500 méteres gyorsúszásban szerepel majd, őt Ledecky kiváló versenyzőnek tartja.

Biztos vagyok benne, hogy remekül fog úszni, főleg így, hazai közönség előtt, én is kíváncsi vagyok, mennyire lesz gyors

– mondta Kapásról az ötszörös olimpiai bajnok.

A sajtótájékoztató jó hangulatban ért véget, ugyanis felvetették a kérdést: medencébe szállna-e Ledecky a már visszavonult úszólegenda, Michael Phelps ellen?

Már néztük a szállodában, hogy lehet-e fogni a Discovery Channelt, amelyiken adják majd Michael úszását a cápa ellen. Életemben talán egyszer vagy kétszer edzettem vele, szóval úsztunk egymás mellett, de ennyi. Most már visszavonult, élvezi az életet a gyermekével meg a feleségével. Sokakkal együtt én is örülök, hogy az élete következő szakaszában is megtalálta a helyét és boldog. Meg hát úgyis simán legyőzne…

Olvasói sztorik