Vizes vb hírek

Märcz Tamás: Fizetek egy sört az ausztráloknak, megérdemlik

A magyar férfi vízilabda-válogatott a franciák elleni kötelező győzelemmel megtette a maga dolgát, így azon múlt a csoportelsőség, hogy mi lesz az olasz-ausztrál meccs vége. Olaszország végül „csak” nyolc góllal győzött, így Märcz Tamás csapata végzett az első helyen és automatikusan bejutott a legjobb nyolc közé.

“Elsősorban a saját meccsünkkel akartunk foglalkozni, ez kimondottan jól sikerült. Abszolút nem becsültük le az ellenfelet, mert nem feltétlenül tudtunk komplett csapattal kiállni erre a meccsre. Úgy láttam, hogy emiatt a játékosok még inkább koncentráltak voltak, érezték, hogy egymásért is sokat kell tenni, sokat kell küzdeni és helyettesíteni egymást, és nem bízhatjuk a véletlenre a mérkőzést. Jó meccs volt egy jó erőkből álló francia csapat ellen” – mondta Märcz Tamás, aki hozzátette: vannak apróbb gondok a játékosokkal, a két centerünk például fülgyulladással küzd, ez hátráltatta őket, de kezelik az orvosok, és hamarosan rendbe jönnek.

Az olasz-ausztrál összecsapásról azt mondta, nagyon becsüli az ausztrál játékosokat, mert látszott, hogy nem csak a közönségért, hanem magukért is játszottak. Ilyen az ausztrál mentalitást, ezt várta tőlük.

Egy szállodában lakunk, úgyhogy egy sört szerintem fizetek nekik, mert megérdemlik.

A játékosok pihenőt fognak majd kapni a kapitánytól, hogy eltöltsenek egy kis időt a családjukkal is. Hogy ez fél nap, vagy egy teljes nap lesz, azt Märcz majd még eldönti.

A negyedöntőben a spanyol-orosz párharc győztese következik majd. Märcz Tamás szerint mindegy ki következik, mindkét válogatottnak megvannak az erősségei.

Aki jön, arra fel fogunk készülni. Aki jön, azzal összecsapunk, és le fogjuk győzni őket.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Török Béla azt mondta a franciák elleni mérkőzésről, hogy nem történt semmi extra hozták a kötelező győzelmet. Nagyon bekezdtek, aztán tartották a különbséget.

A második félidőben Decker Attila védett a kapuban, ő a szurkolókat emelte ki, illetve viccelődött az ausztrálok két vízilabdázója kapcsán:

Mindig nehéz beugrani egy meccsbe, de jó volt játszani, és örülök, hogy ennyien kijöttek. Nagyon szurkolunk az ausztráloknak. Younger mégiscsak itt játszik Magyarországon, Kayes is itt volt pár hónapig, szóval tegyék csak oda magukat.

A magyar férfi vízilabda-válogatott legközelebb csak kedden játszik, akkor már a negyeddöntőben. A lányok is megnyerték a csoportjukat, ők hétfőn ugranak medencébe.

Eredmények – férfi vízilabda, 3. forduló, B csoport

Magyarország-Franciaország 13-7 (6-1, 2-3, 3-1, 2-2)
Olaszország-Ausztrália 13-5 (5-2, 3-0, 2-3, 3-0)

A végeredmény: 1. Magyarország 5 pont, 2. Ausztrália 5, 3. Ausztrália 2, 4. Franciaország 0

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik