Vizes vb hírek

Csoportgyőztes a magyar férfi vízilabda-válogatott

Bár az olaszok legyőzték az ausztrálokat az utolsó csoportmeccsen, Magyarország válogatottja végzett a B csoport élén és jutott be automatikusan a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott a papírformának megfelelően simán legyőzte a franciákat a vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján. Utána játszották az olasz-ausztrál mérkőzést, ami a B csoport első helyéről döntött.

Az már hamar kiderült, hogy az ausztrálok pontot nem fognak rabolni az olaszoktól, így az volt a kérdés, mekkora gólkülönbséggel Bodegasék. Az igazság az, hogy elég jól játszottak, a félidőben 8-2-re vezettek.

A harmadik negyedet aztán az ausztrálok nyerték 3-2-re, úgyhogy ötgólos előnyből várhatták az olaszok az utolsó, sorsdöntő nyolc percet. Az utolsó negyedben aztán megremegtek az olasz kezek, sorra hagyták ki a helyzeteket, szűk másfél perc volt vissza, amikor bedobták első góljukat a játékrészben. Azért simán nyertek 13-5-re, de legalább tíz találattal kellett volna győzniük. Úgyhogy nekik kell játszaniuk vasárnap a negyeddöntőbe jutásért, Kazahsztán lesz az ellenfelük.

A magyar válogatott pedig automatikusan ott van a legjobb nyolc között. Csütörtökön a női válogatottunk is megnyerte a csoportját, így ők is negyeddöntősök.

Eredmény – férfi vízilabda, 3. forduló, B csoport

Olaszország – Ausztrália 13-5 (5-2, 3-0, 2-3, 3-0)

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 5 pont, 2. Olaszország 5, 3. Ausztrália 2, 4. Franciaország 0

Olvasói sztorik