Vizes vb hírek

Olasz világbajnok szerepelhet a magyar nemzeti csapatban

A Budapesten született Alex Giorgetti fontolóra vette, hogy a jövőben a magyar férfi vízilabda-válogatottat erősítse – számol be a waterpolo.hu.

Nyáron leültem Alessandro Campagna szövetségi kapitánnyal, és elmondtam neki, hogy nem érzem motiváltnak magam, új kihívásokat szeretnék keresni. Gyerekként az Újpestben játszottam, a Margitszigeten edzettem, és a magyar válogatottba vágytam. Ez a pólóban olyan, mint a fociban a brazil válogatott. Amikor Märcz Tamás lett a szövetségi kapitány, megmondtam neki, hogy szeretnék magyar válogatott lenni. Már akkor is gondoltam rá, amikor Benedek Tibor lett a kapitány, de nem tettem semmit. Most igen.

A 29 éves játékos 2012-ben és 2013-ban Debrecenben játszott, gólkirályi címet is szerzett a magyar élvonalban.

Alex Giorgetti az elmúlt hetekben írásban jelezte felém, hogy szívesen játszana a magyar vízilabda-válogatottban, miután az olaszban már nem kíván szerepelni. Ezek után a Magyar Vízilabda-szövetség kikérte az olasz szövetségtől az igazolást, hogy mikor játszott utoljára az olasz válogatottban. Alex édesanyja magyar, ezért nem magyar állampolgárságot, hanem úgynevezett sportállampolgárság-váltást kell kérvényezni az esetében. Amennyiben megfelel minden kritériumnak, akkor tudjuk benyújtani a kérelmet a FINA felé, s ha jóváhagyják a kérelmet, akkor szerepelhet nálunk

-nyilatkozta a nemzeti együttes nemrég kinevezett szövetségi kapitánya, Märcz Tamás.

Olvasói sztorik