Vizes vb hírek

Csúnyán beszólt edzőjének Balog Gábor az 50 hát után

Balog Gábor csalódást keltő világbajnokságon van túl, sem 100 háton, sem 50 háton nem sikerült még a középdöntőbe sem jutnia.

Az már sokkal érdekesebb, mit is mondott a szombat délelőtti futama után. Tanulságos.

Az egész világbajnokság sajnos egy csalódás számomra,egy hónapja fél másodpercekkel úsztam jobbakat az itteni eredményeimnél, a 100 hát az, ami iszonyatos csalódás volt, ez az 50 hát már egy kirándulás volt számomra, de a négy tized az nagyon sok

– kezdte Balog, majd ráfordult az igazán velős mondatokra.

Az a baj, hogy én viszem a bőrömet a vásárra, nekem van veszítenivalóm, és egy ilyen világbajnokság után akkor van szerencsém, ha a szüleim tudnak még támogatni. Az edzőknek semmi bajuk nem lesz, ugyanúgy megkapják a fizetésüket, de én úsztam itt, és én vagyok a hibás azért, hogy nem sikerült jobban, de nem én mondtam, hogy mit kell edzenem. Többet úsztam, mindent megcsináltam becsületesen, még vasárnap is úsztam az edző kérésére, majd ezek az eredmények születnek

– dobta rá a vizes törölközőt edzőjére, Gyertyánffy Tamásra.

Ehhez kapcsolódik egyébként, hogy Takács Krisztián, aki 50 gyorson jutott be a középdöntőbe egy napja a 24.hu-nak azt mondta, hogy amikor elkezdték a munkát Gyertyánffyval, akkor a mennyiségre mentek rá és ennek a sebessége látta kárát. De ők még időben váltottak ahhoz, hogy itt a világbajnokságon legalább az előfutamokon túljusson – végül a 15. helyen zárt a 118 fős mezőnyben.

Balog a nyilatkozatában még hozzátette, “amikor Petrov Ivánnal készültem, negyedennyit úsztam, sokkal jobb voltam mindenen. Most pedig olyan időket produkálok, amit három éve.”

Ritkán hallunk ilyen őszinte nyilatkozatot sportolótól. Nem lepődnénk meg, ha ennek még lenne folytatása.

Olvasói sztorik