Vizes vb hírek

Hatodik helyen végzett a Hosszú Katinkával kiegészült 4 x 200 női gyorsváltó

A 4 x 200 női gyorsváltó hetedik helyen jutott fináléba Jakabos Zsuzsa, Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Gyurinovics Fanni összetételben, a döntőre viszont vállalta a csapattagságot Hosszú Katinka is, Fanni helyét vette át a váltóban annak ellenére, hogy 42 perccel korábban még 200 pillangón döntőzött.

Késely Ajna úszott elsőként, 57.89-es idővel a hetedik helyre hozta a magyar váltót az első száz méteren, de ezután begyújtotta a rakétát és bár hetedik helyen marat, az ötödik helyért is versenyben volt idejével. Jöhetett Jakabos Zsuzsanna, aki nem tudott közelíteni az élmezőnyhöz, amely Oroszország, Kína és az Amerikai Egyesült Államok váltója volt az egész finálban.

Verrasztónak nehéz dolga volt, hetedik helyen maradt a váltó Jakabossal is, 500 méter után ráadásul visszacsúsztunk a nyolcadik helyre. Végül Verrasztó visszahozta a váltót a hetedik helyre, ám a neheze, az utolsó 200 méter így Hosszú Katinkára maradt. Az Iron Lady elképesztőt úszott, szinte rögtön előzött egyet, 7:21.17-tel hatodik helyen fordul az utolsó 50 méterre.

A végső győztes az Amerikai Egyesült Államok váltója lett, a második Kína, a harmadik pedig Ausztrália lett egy fantasztikus hajrá után.

Leszakad a lábam, kiúsztam magam

– foglalta össze velősen a döntőt Jakabos Zsuzsanna, de a többiek sem voltak kevésbé fáradtak.

4 x 200 női gyorsváltó

1. USA – 7:43.39
2. Kína – 7:44.96
3. Ausztrália – 7:48.51
…6. Magyarország – 7:51.33

Olvasói sztorik