Vizes vb hírek

Óriási bravúr, bronzérmes a magyar férfi gyorsváltó!

A vasárnap délelőtti utolsó úszószámban a magyar férfi 4 x 100-as gyorsváltó ugrott vízbe. A Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd, Kozma Dominik négyes végül a futamában a harmadik helyen végzett 3.13.28-cal jutott döntőbe – a sportág történetében ebben a számban először.

Kozma kezdett a mieinknél és elég jól elkapta a rajtot, második helyen fordult 50 méter után, és második helyen adta át a váltót. Németh Nándoré volt a második száz méter és bár szépen úszott, harmadik helyre hozta be a magyar csapatot.

Holoda Péter is elképesztő teljesítményt produkált, Ausztrália és Olaszország is jött föl, hatodik helyen indulhatott Bohus Richárd, aki harmadik helyre felhozta a magyar váltót.

Bohus Richárd valami elképesztő utolsó ötven métert produkált, faképnél hagyta az orosz, az olasz és az ausztrál versenyzőt is, végül 3:11.99-es idővel óriási bravúrral harmadik helyen végeztek a magyarok! A magyar kvartett ideje új országos csúcs is.

A világ egyik legnehezebb száma, itt csak az érvényesül, akinek van a gatyájában valami – mi pedig bebizonyítottuk, hogy nekünk van!

– fogalmazott szinte önkívületi állapotban Kozma Dominik.

Férfi 4×100 méter gyorsváltó – döntő

1. Egyesült Államok 3:10.06 perc
2. Brazília 3:10.34
3. Magyarország (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd) 3:11.99

Olvasói sztorik