Vizes vb hírek

Märcz Tamás: A játékvezetés miatt nem éreztem magam hazai pályán

Mindkét oldal szerint furcsa ítéletek voltak a magyar-olasz pólórangadón, és az sem normális, ha a nemzetközi szövetség elnöke az egyik csapat játékosaival és a bírókkal jópofizik meccs előtt. Nyilatkozatok.

Fordulatokkal teli mérkőzést játszott egymással a magyar és az olasz férfi vízilabda-válogatott a Margitszigeten szerda este. A vizes világbajnokság C csoportjában az itáliai együttes került hamar kétgólos előnybe, Magyarország azonban fordítani tudott, sőt a harmadik negyed elején már mi vezettünk 7-5-re. Ekkora azonban jött egy hosszú gólcsend, a hajrában így nekünk kellett egyenlíteni. Bár támadhattunk a győzelemért, 9-9-es döntetlen lett a találkozó vége.

Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a találkozó után azt mondta: pont egy ilyen kiélezett mérkőzésre számított előzetesen, ahol az utolsó percek dönthetnek.

Mondhatjuk, hogy igazságos volt a döntetlen, pedig a játékvezetői felfogás miatt nem éreztem azt, hogy hazai pályán játszunk. De lehet, hogy hasonló lesz a jövőben is, és felkészültek a játékosok erre a fajta – mondhatni – ellenszélre. Nem adjuk fel egy percre sem, akkor sem, ha az ellenfél vezet több góllal is. Bízom a játékosaimban, bízom a csapatban, eredményesek lehetünk bárki ellen, akár egy olyan jól játszó olasz ellen is, mint a mostani.

Erdélyi Balázs arról beszélt, hogy mivel mi egyenlítettük ki a végén, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Lett volna lehetőség megnyerni a meccset, de nem éltünk a lehetőségeinkkel. Amikor arról kérdezték, mi történt abban a bő negyednyi időben, amikor nem dobtunk gólt azt mondta: nem is emlékszik rá pontosan, de például ő maga kihagyott egy nagy ziccert, amivel ismét vezethettünk volna és az megkönnyítette volna a dolgunkat. Mindettől függetlenül az egy pontnak örül.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Gór-Nagy Miklós szerint nehéz mérkőzésen van túl a csapat, és amikor volt a páros kiállítás (a magyar csapatból Hárai Balázs kapott piros lapot), az nem csak a magyar csapatot, hanem a játékvezetőket is megzavarta.

Elkezdtek össze-vissza fújdogálni, nagyon furcsa meccs volt. Hogy igazságos-e az eredmény? Ha azt nézzük, hogy elmentek két góllal és felálltunk, azt mondom igen. Ha azt nézzük, hogy a Pufit miért állították ki, milyen ítéleteket kaptunk és hogy szabályos gólt vettek el tőlünk, akkor már nem feltétlen.

Gór-Nagy szerint a játékvezetői ítéletek mellett egyéb furcsaságokról is beszélt:

Amikor a nemzetközi szövetség elnöke odamegy és parolázik az olasz játékosokkal a meccs előtt, majd jópofizik a bírókkal, az nem egy egészséges helyzet. De tudjuk, hogy sajnos ez a vízilabda egyik velejárója. Ha úgy tetszik, az egyik szépsége. De semmi gond, ha kell, akkor ezen is átmegyünk a céljaink elérése érdekében.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Alessandro Campagna, az olasz válogatott kapitánya így értékelt:

Óriási fizikai csata, nagyszerű és kemény meccs volt. A játékvezetők az elején sok kiállítást adtak , emiatt nem találtuk a ritmust. Kicsit csalódott voltam az első félidei játékunkkal, de aztán elkezdtünk jól játszani a harmadik és az utolsó negyedben. A végeredmény rendben van, nyerhettünk volna, de el is veszíthettük volna ezt a mérkőzést.

Eredmény – férfi vízilabda, 2. forduló, C csoport

Magyarország-Olaszország 9-9 (4-4, 2-1, 1-3, 2-1)
gól: Varga Dénes 3, Vámos Márton 3, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Manhercz Krisztián ill., Alessandro Nora, Vincenzo Renzuto 3, Michael Bodegas, Francesco di Fulvio 2, Cristiano Mirarchi, Nicholas Presciutti

Olvasói sztorik