Vizes vb hírek

Kormos Villő huszonnyolcadik lett 10 méteres toronyugrásban

Korábban a témában:

Habár kiesett a Kormos, Fazekas-Gondos duó a 3 méteres szinkron műugrás selejtezőjében hétfőn, a magyar szurkolók újra hatalmas üdvrivalgásban köszöntötték Kormos Villiőt, a 10 méteres toronyugrás selejtezőjében kedd délelőtt. Kormos, volt az, aki azt mondta a hétfői verseny után, hogy “az első ugrásnál majdnem megkönnyeztem a közönséget”.

Kedden is, az egyéni ugrás első próbálkozása előtt is széles mosollyal vette tudomásul, mennyien és milyen hangosan szorítanak neki.

Az első ugrására 61.60 pontot kapott, amellyel az sorozat végén a 19., még éppen nem elődöntőbe jutó helyen állt. A második ugrását – amely az M4 Sport szakértői szerint nagyon jól sikerült – 56,55 pontra értékelték a bírák, de nem sikerült elmozdulnia a 19. helyről. Továbbra is állt, hogy az elődöntőbe csupán a selejtező legjobb 18 versenyzője jut be, tehát Kormosnak az utolsó két ugrását nagy nyomás alatt kellett teljesítenie.

A negyedik és ötödik delfin, illetve csavart ugrása előtt a harmadik sorozatban megremegett a kézállásban, nem volt stabil, az ugrásért pedig mindössze 29,40 pontot kapott – csúnyán visszacsúszott, nagyon úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás kérdése, és Kormos nem lesz ott a kedd délutáni középdöntőben.

A negyedik sorozatban jött is a javítás, Kormos profihoz méltóan felállt a padlóról, és kereken 63 pontos ugrással rukkolt elő.

Az utolsó ugrás viszont nem sikerült jól, Kormos végül csak a 28. helyen zárt, nem jutott tovább.