Vizes vb hírek

“Az első ugrásnál majdnem megkönnyeztem a magyar közönséget”

Kormos Villő és Fazekas-Gondos Flóra kettőse ugyan nem jutott be a döntőbe a női szinkronugrók mezőnyében, de életre szóló élménnyel gazdagodtak a Duna Arénában.
Korábban a témában:

Hétfőn délelőtt a női 3 méteres szinkronugrással folytatódott a vizes világbajnokság programja, a Duna Arénában pedig egy magyar párosnak, Kormos Villőnek és Fazekas-Gondos Flórának szurkolhattunk. Jól kezdtek a magyarok, de ahogy haladt előre a selejtező, úgy volt egyre több baki, így végül a 17. lettek, azaz nem jutottak be a fináléba – az első 12 döntőzik.

Voltak kis hibák, amiket edzésen meg tudunk csinálni jól, most nem sikerült. Nem mondanám, hogy az edzésmunka nem sikerült, mert mindegyik ugrást tudjuk ennél jobban. Szóval nem az van, hogy nagyon ügyesek vagyunk, mert kihoztuk magunkból a maximumot. Lehetett volna ez több pont, az egyéni csúcsunk is több ennél

– mondta Fazekas-Gondos Flóra, aki mindezek ellenére nem tűnt csalódottnak.

Kormos Villő arról beszélt, hogy problémát okozott az is, hogy kevés versenyük volt az utóbbi időszakban, így nem tudták, hogyan fognak külön-külön reagálni arra, hogy rengetegen szurkoltak nekik.

“Nekem például annyira sok energiát adott, hogy nagyon nehéz volt magam visszafogni. Ezt nem tudtuk rendesen kezelni, ezért is lett volna jó, ha bejutunk a döntőbe, mert akkor már tudjuk, hogy ki, mit csinál, és akkor sokkal jobb lett volna a teljesítményünk. Ettől függetlenül természetesen nagyon köszönjük, hogy ennyien eljöttek és nagyon nagy élmény volt” – mondta a háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes .

És ha már a közönség, akkor mindenképpen ki kell emelni, hogy a magyar páros minden egyes ugrását hatalmas üdvrivalgás vezette fel, majd követte. A lányok mindig széles mosollyal az arcukon jelezték, hogy hallják a szurkolást.

Nagyon jó volt hazai közönség és ennyi ember előtt versenyezni, életem legjobb élménye volt itthon, világbajnokságon ugrani. Család, barátok is itt voltak, nagyon nagy erőt adtak, köszönjük, hogy ennyien itt voltak

– mondta Fazekas-Gondos Flóra.

Kormos arról mesélt, hogy az első bevonulásnál nem is hallották, hogy bemondják Magyarország nevét, csak azt, hogy felhördult mindenki, így gyorsan körbe is integettek.

Én ott például tiszta libabőr lettem, nagyon jólesett. Aztán az első ugrásnál majdnem megkönnyeztem a közönséget. Nagyon élveztük Flórával, hogy ennyire drukkolnak nekünk. Próbáltuk élvezni minden pillanatát.

A szinkronugróknál különösen fontos, hogy a versenyzők egy hullámhosszon legyenek. Na, ez a magyaroknál megvolt, Fazekas-Gondos az egyik ugrás előtt még azt is megvárta, hogy Kormossal együtt dobják le a törölközőt.

A gyógytornászunk mondta a kijevi Európa-bajnokságon, hogy ha már szinkronugrásról van szó, akkor a viledát is egyszerre kell ledobni.

Kormos Villő megemlítette, hogy annyira összehangolódtak, hogy pár napja tök független témákat hozott fel, társa pedig mindig ugyanarra gondolt.

Már bő 3 éve szinkoronozunk együtt. Először egymás ütemét, aztán a technikabeli különbségeket tanuljuk meg. Illetve azt, hogy mozgatjuk meg a deszkát, a rohamot. Amikor már ezek az ütemek megvannak, akkor jön az ugrások összehangolása

– mondta el a kulisszatitkokat Fazekas-Gondos.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kormos Villő elmesélte, hogy volt egy olyan edzés télen, amikor senki nem számolt, senki nem mondott semmit és úgy kellett ugraniuk: “És meglepően jól ment. Lehet már a gondolatunk annyira összekapcsolódott, hogy tök jól csináltuk együtt. Túl sokat vagyunk együtt.”

Kormos számára még nem ért véget az világbajnoki szereplés, ott lesz ugyanis a 10 méteres női toronyugrás mezőnyében is. Bármilyen meglepő, ő azon emberek közé tartozik, aki abban a magasságban jobban érzi magát, mint 3 méteren.

Szeretném ugyanúgy élvezni, mint a mait. Ott azért otthonosabban érzem magam, mert nem mozog alattam semmi. Remélem, hogy egyénileg jobban fog menni, mint a mai nap. Várok oda is sok szeretettel mindenkit.