Vizes vb hírek

Märcz Tamás: Voltak embert próbáló pillanatok a felkészülés során

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent interjúban elmondta,

voltak embert próbáló pillanatok a felkészülés során, amikor ki kellett találnunk, hogyan hozzunk ki még jobbat egy adott játékosból.

Hozzátette, ezek a szituációk pontosan megmutatják az edzőről is, hogy pedagógiailag alkalmas-e a feladatára. Szerinte a felkészülés úgy haladt, ahogy szerette volna, a csapat profi módon állt a munkához, első szóra megcsináltak mindent, amit a stáb előírt számukra.

A magyar válogatott az ausztrálokkal játszik először. Róluk Märcz azt mondta: mindig nehéz ellenük játszani, mert jól lőnek, erősek és remekül úsznak: “Ami az elmúlt évtizedekben hiányzott náluk, az egy kiemelkedő európai edző. Néhány éve már ez is megvan a horvát Elvis Fatovic személyében.”

A csoport további szereplőire kitérve úgy fogalmazott, az olaszok nagyon jó csapattal érkeznek, gyorsak, dinamikusak, évek óta szisztematikusan építgetik a csapatukat Alessandro Campagna vezetésével, és az utóbbi években rendre éremközelben voltak.A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint “a franciák sem fekete lovak”, kint voltak a riói olimpián, nincs rossz csapatuk, és elég jók a játékosaik, például a Szolnokban játszó Ugo Crousillat.

A magyar válogatott hétfőn, este 20.10-kor az ausztrálok ellen rajtol a világbajnokságon. A mérkőzést a 24.hu-n élőben követheti.

Olvasói sztorik