Vizes vb hírek

Éremért szállnak vízbe a magyar vízilabda-válogatottak

Talán még nem is volt példa arra, hogy a női válogatott esélyesebb az éremre (vagy a győzelemre), mint a férfi válogatott. Bíró Attila nyugodtan várhatja csapatát a legjobb három csapat közé, egy kis szerencsével és jó játékkal a döntő is meglehet.

Az Európa-bajnoki címvédő női együttes szakvezetője az MTI szerint egy pénteki sajtótájékoztatón kiemelte, a korábbiaknál nehezebb, keményebb és hosszabb felkészülésen van túl a női válogatott, amely megítélése szerint ott lehet az első háromban az Egyesült Államok és Görögország társaságában.

A vasárnapi első csoportellenfélről, a japán csapatról azt mondta, nem vehető félvállról, a francia kötelezően legyőzendő rivális, a legnehezebb csoportmeccs pedig a hollandok elleni lesz. Kitért arra, hogy a magyar együttes alapvetően nem változott a tavalyi olimpiához képest, két vb-újonc szerepel a keretben, a csapattá érésben jó úton járnak, kirobban erőben vannak a lányok, és még tovább is javulhatnak a következő napokban.

A férfiak mezőny még a korábbinál is szorosabb, a magyar válogatottat a vébé pedig egy generációváltás közepén találta. Märcz Tamás optimista, szerinte a magyar válogatott egyik a esélyesnek – már ami az érmeket érinti -, de mi, ha lehet, még óvatosabbak lennénk.

A férficsapat szövetségi kapitánya azt emelte ki, hogy a válogatott élén első világeseményére készül, és nagy lehetőséget lát abban, hogy hazai közönség előtt szerepelhet csapatával. Megjegyezte: nála Szerbia, Olaszország és Magyarország a dobogóesélyes. A hétfői vb-nyitány, az ausztrál meccs előtti helyzetről Märcz úgy fogalmazott, hogy még “sok megoldandó feladat van, taktikai, technikai, vagy éppen a megfelelő formaidőzítés”. Hozzátette: egy kis izgatottságot érez, “olyanok a játékosok, mint a visszatartott versenylovak, de van még két-három nap, és ennek megfelelően haladunk”Gór-Nagy Miklós, a válogatott egyik legidősebb, vb-aranyérmes játékosa arról beszélt, a második világbajnoki cím megszerzése számára a cél.

Jelenleg azonban az ausztrálokkal foglalkozunk, és a részcélokkal haladunk a nagyobb cél felé. Először a csoportot szeretnénk megnyerni, és még előtte az ausztrálokat szeretnénk egy jó meccsen megverni

– mondta Gór-Nagy.

A férfiak Ausztrália után Olaszország és Franciaország válogatottjával szállnak vízbe, a nők számára pedig a japánokat követően Hollandia és Franciaország legjobbjai következnek a csoportkörben.

Olvasói sztorik