Vizes vb hírek

Lecsúszott a döntőről, de büszke lehet magára a szinkronúszó-válogatott

15. helyen végeztek a mieink a vasárnap esti selejtezőben, de a célkitűzést sikerült megvalósítani.

Vasárnap este telt ház, közel ötezer néző előtt rendezték meg a szinkronúszók csapatverseny selejtezőjét a budapesti vizes világbajnokság a Városligeti-tónál.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Dávid Janka, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Kiss Szofi, Lukovszky Sarolta, Rényi Luca, Riemer Alexandra, Schwarcz Anett összeállítású magyar csapat a huszonnégy csapatot felvonultató mezőnyben tizedikként mutathatta be gyakorlatát.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter

A lányoknak nagy pluszt adhatott, hogy hazai közönség előtt versenyeztek, hisz a publikum mindent beleadott és vastapssal biztatta a mieinket.

Fotó: 24.hu/Berecz Valter
"Felrobbant" a lelátó a szinkronúszó-válogatott gyakorlata után
Zúgott a vastaps a Városligeti-tónál felállított medencénél.

A szinkronúszó-válogatott előzetesen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a döntősökhöz minél közelebb végezzenek, és lehetőség szerint átlépjék a nyolcvanpontos határt.

Bár utóbbi nem sikerült, a mieink “csak” 76.9077 pontot zsebeltek be, de így is a 15. helyen zártak és emelt fővel mehetnek haza.

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy Magyarország legutóbb 2003-ban járt világbajnokságon, és akkor a húsz indulóból az utolsó helyen végzett, tehát az eredmény megkérdőjelezhetetlen.

A selejtezőből elsőként a sportágban egyeduralkodónak számító oroszok jutottak tovább, mögöttük Kína és Japán állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

Kínai szonkronúszó csapat
Fotó: 24.hu/Berecz Valter

Oroszország a legutóbbi harminc megszerezhető világbajnoki aranyéremből szinte az összeset elvitte, csak 2009-ben Rómában a spanyolok halásztak el előlük egy első helyet szabad kombinációban, illetve két éve Kazanyban amerikai győzelem született vegyespárosban.

Orosz szinkronúszó csapat
Fotó: 24.hu/Berecz Valter

A szinkronúszás 1973 óta része a világbajnoki programnak, egészen két évvel ezelőttig kizárólag nők versenyeztek egymással – egyéniben, párosban és csapatban -, Kazanyban azonban debütált a vegyespárosok küzdelme.

(MTI)

Olvasói sztorik