Vizes vb hírek

Hosszú Katinka: minden nap “meggyilkolom” magam

24.hu
24.hu

2017. 04. 16. 15:03

Korábban a témában:

Az ember azt gondolná, hogy a világ élvonalába tartozó, világcsúcsokat úszó, futó sportolóknak minden könnyebben megy. Mert tehetségesek, mert jók. Mert ők a legjobbak. Ezért biztosan kevésbé fáradnak, nincs olyan, hogy nincs kedvük edzeni.

Ehhez képest Hosszú Katinka egy blikk.hu-n megjelent interjúban ennek pont az ellenkezőjét állítja.

Ott kezdődik, amikor hajnalban megszólal az óra. Ha csak abba belegondolok, aznap mit kell majd teljesítenem, akkor valószínűleg fel sem kelek. Reggelente öt-hat órát edzek, és saját magam kell mindennap „meggyilkolnom” ahhoz, hogy ez érjen is valamit! Mentálisan hatalmas kihívás, éppen ezért le szoktam bontani lépésekre a napomat. Először, amikor csörög a vekker, azt mondom magamnak, jó, felkelek kávéért, majd rendben van, lemegyek az uszodába, aztán egye fene, felemelek egy-két súlyt. Mindig a következő feladatra próbálok koncentrálni. Így sokkal gyorsabban eltelik az edzés, és jobban is teljesítek, ha nem arra gondolok, hogy hat órát kell egyben edzenem

– árulta el a háromszoros olimpiai bajnok, hogy bizony neki sem egyszerű. A lépésről lépésre lebontott napoknak a végcélja természetesen a nyári budapesti vizes-világbajnokság.

2012 óta 2-3 napnál többet nem is pihentem, eléggé hosszúra nyúlt az az időszak, amióta folyamatosan dolgozunk Shane-nel. Őszintén szólva, már Rió előtt eldöntöttük, hogy az itthoni vb minden szempontból elsőbbséget élvez, így a pihenést kitoljuk a verseny utánra. Nagyon várom már, hogy 2006 és 2010 után újra hazai közönség előtt versenyezhessek. Érmekről sosem szoktam beszélni, mert nem tudhatom, hogy a többiek hogyan szerepelnek majd, csak a saját eredményemet vagyok képes kontrollálni. Nap mint nap azért dolgozom, hogy összejöjjenek újabb egyéni rekordok, természetesen ez nálam világcsúcsot jelent. Jól megy a felkészülés, remélem, ebben a hátralevő pár hónapban se sérülés, se betegség nem szól közbe. Bízom benne, idén nyáron jobb formában leszek, mint valaha!

– jelezte Hosszú Katinka, hogy a nyári, budapesti vizes-világbajnokságon a cél az újabb világcsúcs.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.