Vizes vb hírek

174 milliós vízfertőtlenítőt kap a Duna Aréna

24.hu
24.hu

2017. 04. 10. 13:47

Magyarországon készült a Duna Aréna korszerű és környezetbarát vízfertőtlenítő rendszere, amely telepítése két hónapig tart majd. A beruházás összköltsége 174 millió forint – közölte a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft..

Ez utóbbi azért érdekes, mert a német cég  2013-ban telepítette gyártóbázisát Németországból a szabad vállalkozási zónába sorolt Szikszóra, majd szervizközpontját is a Borsod megyei településre hozta. A Redo Water Systems Kft. értékesítéseinek nettó árbevétele 2014-ben és 2015-ben csaknem 60 millió forint volt, így 2017-ben, hála a világbajnokságnak minden bizonnyal megnégyszerezi eddigi éves bevételeit.

A rendszer amúgy rendkívül költséghatékony és egyszerűen kezelhető, ráadásul nem használ klórgázt vagy más veszélyes vegyi adalékanyagot

A tájékoztatás szerint a budapesti vizes világbajnokságon bemutatkozó, az elektrolízis továbbfejlesztett formáját alkalmazó technológia a Duna Aréna két olimpiai medencéjében egy nagyobb város fogyasztásának megfelelő mennyiségű vizet fertőtlenít naponta.

A július 14-én kezdődő budapesti rendezvény az első olyan vizes világbajnokság, amelyen a versenyek lebonyolítására szolgáló medencéket környezetbarát megoldással fertőtlenítik – hangsúlyozta a sportesemény megrendezéséért felelős szervezet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.