Vizes vb hírek

Keszthelyi Rita a vb álomcsapatában

Pénteken véget ért a vizes világbajnokság női vízilabdatornája. Az esélyeknek megfelelően az Egyesült Államok csapata lett az aranyérmes, amely gálaelőadást csinált a spanyolok elleni döntőből. A bronz az oroszokhoz került, míg a magyar válogatott az ötödik helyen zárt, miután legyőzte Olaszországot.

Fanyaloghatnánk a női pólósok ötödik helye miatt, de nem kell
Faragó Tamás szerint a magyar női vízilabda-válogatott tagjai úgy viselkedtek, ahogy egy ilyen helyzetben illik és amit a közönség is elvárt tőlük.

A finálé után kihirdették a torna álomcsapatát a waterpolo.hu cikke szerint, amit az újságírók szavazatai alapján állítottak össze. Két-két amerikai és spanyol, egy olasz és egy kanadai játékos mellett

Keszthelyi Rita is bekerült.

Keszthelyi, a magyar csapatkapitány összesen 16 góllal zárta a vébét, közülük a Japán elleni csavargólja volt a legemlékezetesebb, de azt még számos bomba követte. Ő volt ezzel a legeredményesebb magyar játékos.

Ami az egyéni díjakat illeti:

  • az MVP az amerikai Kiley Neushul,
  • a legjobb kapus a spanyol Laura Ester,
  • a gólkirálynő az olasz Roberta Bianconi lett, ő 20 találattal zárt.

A női torna álomcsapata:

Laura Esters (spanyol), Paula Leiton (spanyol), Roberta Bianconi (olasz), Keszthelyi Rita (magyar), Monika Eggens (kanadai), Rachel Fattal (amerikai), Madeline Mussalman (amerikai)

Olvasói sztorik