Vizes vb hírek

Fanyaloghatnánk a női pólósok ötödik helye miatt, de nem kell

A magyar női vízilabda-válogatott az olaszokat legyőzve az ötödik helyen zárta a vizes világbajnokságot. Hogy ez jó eredmény, vagy sem, arról Faragó Tamást kérdeztük, aki nemcsak kiváló játékos volt, de 2000 és 2005 között a női nemzeti csapat szövetségi kapitánya is, irányításával a többi közt világbajnok lett az együttes 2005-ben.

Talán fanyaloghatnánk, de a becsületünkért játszottunk és a női vízilabda presztízséért. A csajok mindent megtettek.

Magabiztos játékkal lett ötödik a magyar válogatott
Nem veszítettünk negyedet az egész találkozón, egy pillanatig nem volt kérdés, ki nyeri a Magyarország-Olaszország helyosztót.

Faragó szerint a magyar válogatottnak volt egy balszerencsés mérkőzése Kanada ellen, de elő szokott fordulni időnként, hogy nem jön ki a lépés. A negyeddöntő pedig mindig kegyetlen, arról szól, hogy lehet egy csapat az első és akár nyolcadik is.

“Pont azon a mérkőzésen játszottunk a legrosszabbul, pont azon a meccsen rossz döntéseket hoztunk. És megfizettünk ezért, mert utána az 5-8. helyért kellett játszani, közben itt is olyan erős csapatok szerepeltek, mint az első négyben. Nagyon nehéz volt ezt az ötödik helyet megszerezni, elsősorban azért, mert óriási lelki teherrel, egy negatív állapotból kellett talpra állni. De a lányok úgy viselkedtek, ahogy illik, és ahogy a közönség elvárta tőlük” – mondta Faragó, hozzátéve, hogy Kanada ellen elsősorban a kurázsi hiányzott, a taktikai érzékenység és a lövőpontosság. Röviden így foglalta össze Faragó Tamás.

Ezután összehasonlította a női és a férfi vízilabdát. Szerinte a sportág nemzetközi megítélését elsősorban a nők hordozzák pozitív irányban, mert a vízilabda női vonalon világjáték.

Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Japán, Brazília, itt van Olaszország, Magyarország. Ez sokkal inkább jobban megfelel világjátéknak, mint a sokszor balkáni játékoknak megfelelő férfi vízilabdatorna.

Egyébként itt jegyeznénk meg, hogy a női mezőnyben 2001-ben rendeztek legutóbb “európai” vb-döntőt, akkor az olaszok épp a magyarok ellen nyertek. A férfi mezőnyben még sosem volt nem európai együttes a fináléban.

Ezután teniszes példát hozott. Szerinte a női teniszben lehet mit nézni, a férfitenisz viszont amolyan atomtenisz.

A férfi vízilabdát is inkább kiállításokra játsszák, mint gólra. Szerencsére a magyar válogatottban vannak olyan klasszisok, akikért föl lehet állni, föl lehet ugrani.

Bíró Attila: Mintha egy nagy lukú húsdarálón átdaráltak volna
Ötödik lett a nőivízilabda-válogatott a budapesti vizes világbajnokságon, de a Kanada elleni vereséget nehezen emésztik meg.

Faragó Tamás úgy véli, Bíró Attilával egyértelműen jó úton jár a magyar női vízilabda-válogatott

Bíró Attila ért a vízilabdához, ért a csajokhoz, vele nyertünk Európa-bajnokságot. Én úgy hiszem, hogy továbbra is teljes a bizalom vele szemben.

Olvasói sztorik