Vizes vb hírek

Súlyos baleset történt a Margitszigeten

Tizenhárom orosz áldozata volt a magyar férfi vízilabda válogatott gázolásának. De nem kell megijedni, ez itt csak játék a szavakkal.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedd este a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda ötven méteres medencéjében átgázolt 13 orosz pólóson (14-5). A szerencsés végkimenetelű balesetben senki sem sérült meg. A gázoló vétlen volt, a szabályoknak megfelelően közlekedett a vízben, áldozatát sem hagyta cserben. A balesetet elszenvedő 13 orosz sportoló miután kimenekült a tett színhelyéről, percekig sokkhatás alatt ült vagy állt a parton. Tettükért Szergej Jevtignyejev edző vállalta a felelősséget. Elismerte játékosai hibáját, így a Margitszigetre nagy számban kivonuló rendőri szerveknek nem kellett intézkedniük.

Két napon belül ez már a második súlyos baleset volt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Hétfőn, ugyanitt, ugyanabban a medencében a magyar női vízilabda-válogatott hajtott végre “csoportos öngyilkossági kísérletet”  (Kanada – Magyarország 6-4). A 13 lány szerencsére túlélte. Kihallgatásukkor elmondták, tanultak tettükből és megígérték, a jövőben még sok örömet szereznek szeretteiknek, rajongóiknak. A hivatalos szervek (szövetségi alkalmazottak, edzők, csapatpszichológus) keresik az okokat és a lányok is próbálnak magyarázatot találni tettükre. A nyomozásban a rendőrség a média segítségét kérte. A bő másfél ezer megkérdezett szemtanú több mint fele úgy gondolja, a hivatalos szervek épp úgy felelősek, mint a lányok maguk. Kicsit több, mint 20 százalék úgy véli, a lányok maguk okozták a bajt, míg kicsit kevesebb, mint húsz százalék Dr. Csernus Imre csapatpszichológust okolja a sportolók apatikus állapotáért. Érdekes, hogy a megkérdezettek csak nyolc százaléka okolja a felkészítésért felelős edzőket.

Olvasói sztorik