Vizes vb hírek

Űridővel hangolt a vizes vébére Verrasztó Dávid, edzője bizakodó

Június végén a római Hét domb-versenyen Verrasztó Dávid minden idők hetedik legjobb 400 méteres vegyes idejét úszta 4:07.47-tel. Természetesen a versenyt megnyerte, de az időeredmény sokkal fontosabb bármilyen éremnél: ugyanis kiderült, a magyar úszóban ott van az, ami a világbajnoki címhez és az érmekhez kell.

Világbajnoki ezüstérmes (2015, Kazán) és kétszeres Európa-bajnok (2014, 2016) kedvenc számában, a már említett 400 vegyesen. Az olimpiák eddig nem sikerültek számára valami fényesen, de a római versennyel tökéletesen hangolt a vizes vébére, mondta Molnár Ákos, Verrasztó edzője a Nemzeti Sportnak.

Engem is meglepett a római idő, nem számoltam vele (…) kijöttek a fordulói, a végén pedig remekül úszta a gyorsot. Azt szerettem volna, ha a világbajnokságon 4:08-at úszik, most kicsit jobbat szeretnék

– ismerte el Molnár. A szakember szeptember óta dolgozik együtt Verrasztóval.

Ma már csak én állok a parton Dávid mellett (…) Technikailag előreléptünk, ennek pedig az az eredménye, hogy az erejét képes jobban átadni a víznek. Kilenc egyéni csúcsot úszott tavasszal, minden úszásnemben javult százon és kétszázon. Tehát nem varázsütésre történt a csoda, egyszerűen Dávid megúszta azt, amit tudott.

– mondta Verrasztó edzője, majd a vizes vébéről és tanítványa formájáról is beszélt.

Jó formában lesz, az biztos. Rajta múlik minden.

– zárta Molnár az interjút. De térjünk is egy kicsit vissza ehhez a 4:07.47-es űridőhöz. Kik is úsztak eddig ennél jobbat a történelemben?

Michael Phelps, Ryan Lochte, Hagino Koszuke, Cseh László, Chase Kalisz és Tyler Clary.

Veretes névsor, az már szent. És mögéjük érkezett meg bő egy hónappal a vébé előtt Verrasztó Dávid.

Olvasói sztorik