Vizes vb hírek

Kiütötték a franciákat a női pólósok

Megsemmisítő győzelmet aratott a franciák ellen a női vízilabda-válogatott a vébén, egy híján húsz góllal nyert. Jöhet a hollandok elleni rangadó.

Női vízilabda, C csoport, 2. forduló:

Magyarország-Franciaország 24-5 (7-0, 7-2, 6-3, 4-0)
Hajós Alfréd Uszoda, 6000 néző, v: Florestano (brazil), Ni (kínai)
gól: Keszthelyi 4, Bujka 4, Antal 4, Takács 2, Tóth 2, Szilágyi 2, Czigány 2, Illés, Csabai, Gurisatti, Szücs, illetve Millot 2, Sacre Au., Sacre Ad., Bachelier

Rendkívül simán nyerte meg a női válogatott a második csoportmeccsét a vébén: míg a japánok legyőzése után a sok kapott gól még kifogásolható volt, a franciák ellen már ebben sem volt hiba.

Már három perc után 4-0-ra vezetett Bíró Attila csapata, majd 7-0-ra nyerte az első negyedet. Támadásban mintha túlzottan is könnyű dolga lett volna olykor a csapatnak, ezzel együtt szépen kihasználta a helyzeteit, nem pazarolt.

Hátul is minden rendben ment, a franciák nagyon kevés gólt szereztek, és bár végül eljutottak ötig, akcióból csak egyszer találtak be, és nullán tartottuk őket a nyitó- és a zárónegyedben.

Így szurkolnak a női vízilabda csapatnak a Margitszigeten, galéria!
A gyerekek mintha kicsit izgultak volna, pedig nem volt miért: a magyar-francia meccs tükörsima volt, 7-0-s negyeddel indult, és 24-5-ös kiütés lett a vége.

Közben a csapat minden egyes tagja betalált, csak a két kapus, Kasó Orsolya és Gangl Edina nem. A slusszpoén Antal Dóra gólja lett. Egy el nem végzett szöglet után a francia kapushoz került a labda, Antal elvette tőle, nyugisan kinézett a két bíróra, akik nem jeleztek semmit, így ellenállás nélkül a kapuba küldte a labdát.

“Gondoltam, bedobta a francia kapusnak a labdát, aki nem csinált semmit, én meg gondoltam, belövöm” – mesélte a különös gól történetét a főhős.

Csütörtökön rangadó következik Hollandia ellen, a tét a csoportelsőség. A csoportok győztesei kimaradnak egy körből, míg a másodikok meccselnek a harmadikokkal a negyeddöntőért.

Este az olimpiai ezüstérmes olasz női válogatott 18-4-re legyőzte Brazíliát.

Első negyed

Megvan a labda a ráúszásnál, máris jó a hangulat a lelátón, és Keszthelyi mindjárt az első akcióból kilövi a hosszú felsőt balról. Kasó Orsolya véd egy szépet, aztán hátrányban egy még szebbet. Szerencséje is van a magyar csapatnak, Keszthelyi lövése átpattan Counil keze fölött. Takács Orsolya fórból növeli az előnyt, már 3-0, villámrajt. Antal Dóra is lő egyet, teljesen üresen kapott labdát, talán a vártnál is könnyebb meccs.

Hiába a francia időkérés, Keszthelyi megint zúz egyet. Nyomban utána labdaszerzés, majd előnyből Tóth Ildikó végtelenül higgadtan lő gólt, 6-0, és még van három perc az első negyedből. Szilágyi kapufája az első kimaradt helyzet. Becsúszik egy elpasszolás, de nincs gond, mert az ellenfél teljesen veszélytelen. Szilágyi is betalál, 7-0, a magyar csapat csere és időkérés nélkül hozza le a nyitónegyedet. És még Kasó is remekel, a franciák nagy bánatára.

Második negyed

Ötméterest harcolnak ki a franciák, Millot belövi, megvan az első francia gól. Illés Anna fórból lő kapufás gólt, lassan már csak a kapusok nem dobtak gólt a magyaroknál. Adeline Sacre majdnem ejt egy gólt távolról, de végül kapufa lesz, bezzeg Czigány Dóra: elemi erővel lövi át a blokkot, 9-1. Aurore Sacre szépen kihasznál egy előnyt, válaszul Csabai is vág egyet. A tíz magyar gólon nyolc játékos osztozik. Különös módon Bujka még talált be, de ami késik, nem múlik.

És valóban: Bujka a maga által kiharcolt fór végén talál be (11-2). Bujka tol a lécre egy életerős lövést, elöl pedig betalál, mindkét kapu előtt hatékony. Nyomban rá labdaszerzés, Czigány ziccerben nagyon határozott, 13-2. Gyakorlatilag egykapuznak a magyarok a játékrész végén, és Gurisatti is gurít egyet, 14-2 a nagyszünetben.

Harmadik negyed

Kapucserék mindkét oldalon, érkezik Gangl és Derenty. Tóth Ildikó folytatja a góltermelést. Megvan Gangl első védése, Szücs pedig az egy gólpasszt Takácsnak, 16-2. Betalál Adeline Sacre is, kettős emberelőnyből. A francia gólok kétharmadát Sacréék szerezték. A magyar csapat diverzifikáltabb, most épp Szilágyi lő nagy gólt.

Bachelier megszerzi az első akciógólt, centerből, tényleg szép volt. Szilágyi megiramodik, nincs fault, most megy a játék folyamatosan. Szücs Gabriella is lő egyet jobbról a rövidbe, már a hazai csapat minden játékosa betalált, csak a két kapus nem. Bujka különösebb izgalom nélkül eldobja vagy tízről, a kapufa tövébe, 19-4. Antal Dóra két másodperc alatt kihasznál egy fórt, megvan most is a húsz. A negyedet egy francia gól zárja.

Negyedik negyed

Ráúszásban 2-2. Bujka ragaszkodik a kapu bal oldalához, 21-5. Kivédekez a csapat egy hátrányt, aztán Derenty is véd egyet, Gangl is, majd újabb kimaradt francia fór borzolja a kedélyeket. Csabai kapufát lő, Daule távoli kísérlete reménytelen, és már csak egy fél negyed maradt.

Gangl Edina ismét nagyot véd, Czigány után Tóth is kipontozódik, Gangl pedig még az ötöst is védi. A hosszú gólcsendet Keszthelyi töri meg, már csak 1:16 vissza. Antal Dóra használja ki, 23-5, ez már mészárlás. Tombol a közönség, Keszthelyi éles szögből próbálkozik, majd Antal Dóra dob újabbat, pedig senki nem gondolta, hogy játékban van a labda.

Előzmények

“Elég pozitív emlékeim vannak róluk az utóbbi időből, főleg Világliga-meccseken találkoztunk, elég magabiztosan tudtunk nyerni ellenük” – mondta a franciákról Gangl Edina, aki ezzel együtt nem számít könnyű mérkőzésre.

“Közepes erősségű, európai stílusú” csapatként jellemezte őket Bíró Attila szövetségi kapitány, megjegyezve, hogy mindegy, milyen különbséggel győzzük le őket.

Nagyon tényleg nem kell aggódni a különbségen: a nyitókörben Hollandia 17-2-re verte a franciákat, Magyarország pedig 20-11-re Japánt.

A magyar válogatott igyekszik minél kevesebb gólt kapni, és fokozatosan formába lendülni, a mostani meccs erre tökéletes.

A csoport másik mai meccsén Hollandia 20-8-ra legyőzte Japánt.

Olvasói sztorik