Vizes vb hírek
Budapest, 2017. július 17.
Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke (k), Vlagyimir Leonov, tatár sportminiszter (b) és Huszain al-Muszallam a FINA kuvaiti alelnöke (j) a szövetség budapesti sajtótájékoztatóján 2017. július 17-én. A FINA döntése értelmében a 25 méteres medencés vb-nek 2022-ben az oroszországi Kazany, két évvel késõbb pedig a magyar fõváros lesz a házigazdája.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Magyarország rendezi a 2024-es úszó-vb-t

Vaskor Máté
Kálnoki Kis Attila
Vaskor MátéKálnoki Kis Attila

2017. 07. 17. 12:14

Korábban a témában:

A Fővárosi Közgyűlés pénzügyi kötelezettségvállalás nélküli elvi hozzájárulást adott a Magyar Úszó Szövetségnek arra, hogy megpályázza a 2022-es vagy a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokság megrendezését, írtuk meg mi is június közepén. Akkor a 25 képviselőből 23 támogatta a pályázatot.

Mély víz, csak úszóknak
Bienerth Gusztáv hibát hibára halmoz, amit nem tolerálnak a legsikeresebb magyar sportágban. Kiderült: az új elnök nem jó úszó, ezért most fulladozik.

Az úszóelnökségének első percétől mély vízben lévő Bienerth Gusztáv akkor azzal érvelt, hogy

Budapest és Magyarország a világ egyik úszóközpontjává vált, a szóban forgó rendezvény megrendezése pedig tovább növelheti a főváros és az ország hírnevét.

Hétfőn Dr. Julio C. Maglione, a FINA elnöke és Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója a budapesti Intercontinental Hotelben hirdette ki, hogy a négy pályázó – Oroszország, Tajvan, Hong Kong és Magyarország – közül melyik két ország pályázó városa rendezheti a két világeseményt.

A FINA döntése szerint 2022-ben Kazany, 2024-ben pedig Budapest ad otthont a rövidpályás úszó-vb-nek.

Videón a pillanat, amikor elnyertük az úszó-vb rendezését
Megörökítettük Magyarország újabb sportdiplomáciai sikerét.

Seszták Miklós fejlesztés miniszter a bejelentés követően elmondta, reményei szerint sikeres vb-t tudunk rendezni 2024-ben, hiszen rendelkezünk a megfelelő infrastruktúrával és kellő mennyiségű tapasztalattal.

Ráadásul ez a világverseny semmiféle új beruházást nem igényel, hiszen a valóban világszínvonalú Duna Aréna medencéje

már most tartalmazza azt a technikai megoldást, amellyel két perc alatt át lehet alakítani az amúgy 50 méteres fő medencét 25 méteressé.

Balog Zoltán arról beszélt, hogy Seszták és Fürjes Balázs kormánybiztos dolga a beton, a tégla építése, az övé és Szabó Tünde sportért felelős államtitkáré pedig az, hogy a gyerekek megtanuljanak úszni, ingyen.

Gyárfás Tamás, a vizes sportokat összefogó szervezet, a FINA alelnöke pedig korábban közölte, lemond, ha július 17-én nem Budapest mellett dönt a FINA Büro a 2024. évi rövidpályás úszó világbajnokság helyszínét illetően.

Ha nem Budapest nevét húzza elő Julio Maglione elnök a 2024-es vb házigazdájának bejelentésekor, azonnali hatállyal lemondok a nemzetközi szövetségben viselt posztomról

– mondta Gyárfás. Hozzátette, szerinte a Duna Aréna “nem azért épült, hogy egyszeri alkalommal adjon otthont egy vb-nek, kötelezettség, hogy a hatalmas anyagi befektetést vállaló ország, a főváros a jövőben is rangos nemzetközi eseményekkel töltse meg az új létesítményt”.

A hétfői sajtótájékoztató után egyetlen szót szólt:

Maradok.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.