Vizes vb hírek

Vizes vb: 82 nap van hátra, már képzik az önkénteseket

24.hu
24.hu

2017. 04. 23. 13:27

Mintegy 3500 önkéntese lesz Magyarország története eddigi legnagyobb sporteseményének.

Vészesen közeledik a vizes világbajnokság, ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy elkezdtek komolyabban foglalkozni a vb-re jelentkező több ezer önkéntessel.

A világbajnokság talán legfontosabb szereplői, akik nélkül bizonyosan nem lenne vagy nem lesz sikeres az esemény, áprilisban kapnak egy nagy adag ismeretet a vb-ről. Három hétvégi napon találkoznak a világbajnokság szervezőivel, sportolókkal, sportvezetőkkel és persze egymással, hogy képbe kerüljenek, mire is vállalkoztak.

Az első találkozót vasárnap rendezték a Pesti Vigadóban, ahol nagyjából 800 önkéntes vett részt, április végén még két alkalom nyílik arra, hogy az első, egész napos képzést megkapják az érintettek.

Szabó Tünde, sportért felelős szakállamtitkár éppúgy köszöntötte az önkénteseket, mint Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke, a szervező bizottság korábbi társelnöke. Ő csak annyit mondott a jelenlévőknek, most érzi csak igazán, hogy hamarosan kezdődik a világbajnokság.

Mocsai Lajos, az önkéntesek szervezéséért és képzésért felelős Testnevelési Egyetem rektora szigorúbb volt:

ez az a terület, amelyben nem hibázhatunk, mert egy szarvashiba az egész fantasztikus szervezésre is rányomhatja a bélyegét.

Szerinte alapvető fontosságú lesz a kommunikáció minősége, az önkéntesek széleskörű felkészültsége, a kreativitás, a váratlan helyzetekre adott reakciók.

Mocsai kiemelte, a tökéletesség helyett a professzionalizmusra kell törekedni, mert azzal helyre lehet hozni a hibákat.

Egyébként összesen hatezer jelentkezőből választják ki azt a 3500 főt, akik a legalkalmasabbak az önkéntes feladatok ellátására, de ezen kívül még lesz egy olyan tartalékcsapat is, amelynek tagjai a bárhol megüresedő helyekre bevethetőek lesznek.

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezetője előadásában megemlítette, hogy a július 14. és 30. között sorra kerülő világbajnokságra hétezer akkreditált résztvevő érkezik, az augusztus 7. és 20. között rendezendő masters vb-re pedig 12-14 ezer versenyzőt várnak. Kiemelte, hogy a vizes világbajnoksággal Magyarország nemzetközileg is felértékelődik, ugyanakkor hatására fellendülhet a sport és a turizmus is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.