Vizes vb hírek

Szelfizési rekord a vizes vb szellemében

117 nappal a budapesti vizes világbajnokság rajtja előtt tömeges vízi szelfizési rekord született vasárnap a Széchenyi Gyógyfürdőben.

Egészen hivatalosan és pontosan 113-an, köztük a magyar szinkronúszó-válogatott tagjai és a vizes világbajnokság leendő önkéntesei szelfiztek egyszerre a Széchenyi Gyógyfürdő egyik medencéjében.

Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke elárulta, hogy ezzel a résztvevők egy új, úgynevezett tömegszerűségi rekordot állítottak fel.

A tömeges szelfizés magyar rekordja egyébként tavaly Békéscsabán született, amikor egyszerre ötszázan vettek részt a csúcskísérletben, de a mostani produkció annyiban különbözött attól, hogy a szelfizés vízben történt, és ehhez hasonlóra még nem volt példa Magyarországon – emlékeztetett az MTI.

A 17. FINA világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden, a vb visszaszámláló óráját éppen vasárnap leplezték le Budapesten, az Erzsébet téren, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka aktív közreműködésével.

Olvasói sztorik