Vizes vb hírek

Vízilabda-vb: Világklasszisaink sorsolnak

Az amerikai kontinens februári elejei kvalifikációs tornája után véglegessé vált a 17. FINA Világbajnokság vízilabdatornáinak mezőnye. Mind a férfiaknál, mind a nőknél tizenhat válogatott vesz részt a Hajós Alfréd Uszodában zajló tornán, Szerbia (férfiak), illetve az Egyesült Államok (nők) csapatai érkeznek címvédőként Budapestre.

A világbajnokság sorsolására pénteken, 12 órától kerül sor, amelyen a FINA Vízilabda Technikai Bizottságának vezetője, Gianni Lonzi, illetve a FINA Büró tagja, Dimitris Diathesopoulos mellett részt vesz dr. Szívós István, az 1973-ban, Belgrádban aranyérmes férfiválogatott tagja, Madaras Norbert, a magyar vízilabdasport egyetlen kétszeres férfivilágbajnoka, valamint két világbajnok női pólósunk, Szalkay Orsolya és Drávucz Rita.

A sorsolásról honlapunk élő közvetítésben számol be.

A budapesti világbajnokság vízilabdatornája július 16-án kezdődik. A női torna döntőjét július 28-án, a férfitorna fináléját július 29-én este rendezik.

Vizes-vb 2017, vízilabda, sorsolás:

A férfiak kalapjai:

1. kalap: Szerbia, Horvátország, Olaszország, Montenegró
2. kalap: Egyesült Államok, Magyarország, Brazília, Görögország
3. kalap: Kanada, Spanyolország, Oroszország, Ausztrália
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Franciaország

A nők kalapjai:

1. kalap: Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország, Magyarország
2. kalap: Spanyolország, Ausztrália, Kanada, Hollandia
3. kalap: Brazília, Görögország, Franciaország, Új-Zéland
4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Kína

A csoportok első helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a harmadik helyen végzett válogatottakkal játszanak keresztben, és a győztesek folytathatják a legjobb nyolc között.

Olvasói sztorik